Gjelder dette deg? (Statera)
Hjem Facebook Instagram

2

Gjelder dette deg?

Den kjære tarmen vi, vi alle har en. Noen en frisk og tilpassningsdyktig tarm mens andre har en sensitiv og kanskje forkortet tarm, men vi alle har en. Og hvordan tarmen har det kan gi symptomer for resten av kroppen. 

Oppblåst mage og magesmerter - hvis du er plaget med mye luft i magen og smerter kan det være tegn på betennelse i tarmen eller lekk tarm som ofte er tilfellet ved matintoleranser og allergier. 

Vekten - du plages med vekten enten du ønsker den skal opp eller ned. Årsaken til dette kan være en matintoleranse som gjør at fordøyelsen ikke går som den skal, da vil ikke næringsopptaket være tilstrekkelig og kroppen kan begynne å lagre av det fettet som fins.

Vonde ledd - forstyrrelser eller inntrengere i tarmen betyr ofte at kroppen danner mye histaminer for å fjerne plagene, dette blir til betennelser. Betennelser som dannes fra for eksempel maten vi spiser kan sette seg i tarmkanalen like så det kan sette seg i leddene dine. 

Hårtap - en tarm som ikke har det optimalt vil mangle enzymer, og enzymer trengst for opptak av vitaminer og mineraler. Når vi får mangler av vitaminer og mineraler kan vi oppleve hårtap. 

Lite energi og trøtt - er tarmen skadet, lekk, betent og overarbeidet med mat som ikke fordøyes riktig vil all energien brukes i tarmen. Du kan derfor føle seg sliten og trøtt. 

Har du plager som nevnt over eller har andre spørsmål om tarmen, kosthold eller matintoleranse send meg gjerne en melding - Marit@kostholdsveiledning.net

#kosthold #tarmen #hårtap #trøtt #utmattet #vekt #betennelse #statera #balanse #oppblåst • 03.04.2017 kl.11:29
  Greit å være klar over! :)
  03.04.2017 kl.11:50
  Victoria Larsen: Ja, ikke sant! :)  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Statera Marit Ebeltoft

  - velkommen - Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta