17 mai 2017 (Statera)
Hjem Facebook Instagram

2

17 mai 2017

Gratulerer med dagen kjære lesere. Håper dagen deres har vært og fremdeles er super. 
Omsider skinner sola her men til tross dårlig vær har dette vært en super dag! 
Toget hos oss startet ikke før 1230, så i 12 tiden var vi på plass ved hallen hvor toget begynner. Det regnet som bare det! Og etter en kort tid fant vi ut vi heller sku kjøpe oss lunsj og finne et tørt varmt sted å være på. 
Pølse med brød ble spist og deretter tok vi turen på hurtigrute museum. Her vi bor har vi fått en av de gamle hurtigrutene plassert på land og med et flott hurtigrutemuseum til. Har lenge tenkt vi sku ta Julian med inn å se å idag var det fri inngang så vi spratt innom. Min farmor og farfar som har bodd på østlandet hele sitt liv jobbet i sin tid på hurtigruten som nå står på land her jeg bor, og det er jo litt koselig. Så idag fortalte jeg Julian om hans oldemor og oldefar som har jobbet på store båten og det var veldig fint. 

Og hurtigrutemuseum falt i smak, så dette blir nok en fin tradisjon hver 17 mai fremover. Julian fant et eget barnerom med puslespill, tegnesaker, en hurtigrute i tre med brikker og figurer man kunne leke med. Så gikk han sammen med oss å kjika på voksdukker, gamle maskindeler og diverse. 
Ved utgangen stoppa vi innom souvenir butikken og Julian fikk seg en etterlengtet matbokskoffert. Tror nesten den ble dagens høydepunkt. 

Ellers ble det is, kaker, lapskaus, pølse med brød, snop, juice å bare kos! Feiret med familie hele formiddagen før vi på ettermiddagen tok frem uteklærne og syklet oss en tur. En herlig dag som nå avsluttes med netflix & chill. 

Snaps fra dagen idag - 

Bunaden til Julian er strikket av tanten til Thomas som bor på Dønna og er en bunad som har gått litt i arv i slekten, utrolig fin men hva den heter vet jeg ikke. 
Jeg driver å flytter inn i nytt kontor om dagen så i morgen er det bare å jobbe på, håper å være ferdig inne til iløpet av helgen. Skal fortelle mer om kontor oppstart en annen dag. 

Hva er din 17 mai tradisjon? Har du hatt en fin dag? Hvordan har været vært hos deg? 

#nasjonaldag #Norge #tradisjon #fest #bunad #museum #is #kake #pølse #blogg #statera #festdag #barnasdag  • 18.05.2017 kl.20:55
  Så utrolig koselig med en slik arvebunad. Her har ingen i familien bunad, må få gjort noe med det.... Er bare så dyrt!
  18.05.2017 kl.21:31
  Lindis: Ja det er så flott. I går fikk vi melding om at neste arvebunad er klar da den ble brukt av nest minste gutten i slekten denne 17 mai, og det passer fint for den Julian har på seg er nok for liten til neste år :D
  Mange strikkeglade på nett som ikke tar all verden :)  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Statera Marit Ebeltoft

  Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta