Nevroflex - tunge løft kan forlenge livet (Statera)
Hjem Facebook Instagram

0

Nevroflex - tunge løft kan forlenge livet

Den 07.02.2016 ble det skrevet en artikkel fra NTNU om muskelsvekkelse på grunn av dårlig nerveforbindelse, og hvordan tunge løft kan forlenge livet. 

Eldre som går i fjellet er ikke et uvanlig syn, men eldre på treningssenteret ser man ikke så ofte. Hva er egentlig aldring og hvorfor går det nedover med menneskekroppen jo eldre man blir? 
Med riktig styrketrening kan eldre leve 10 - 15 år lengre, ikke bare eksistere men leve godt! 
Studien tok for seg 20 åringer og 70 åringer, totalt 16 personer deltok. 
3 ganger i uken kjørte gruppene igjennom et styrketreningsprogram på 30 minutter, forsøket varte i 8 uker. 

Hypotesen til forskerne stemte, det er nervesystemet som har mest skyld for at musklene svinner. 
"Forskerne festet elektroder i leggene til deltakerne, og satte strøm bak kneet. Det viste seg at nervesignalene som sendes til musklene er langt dårligere hos eldre enn hos unge." - kilde.

Musklene hos 20 åringer er ikke særlig forskjellige fra musklene til 70 åringer, og 70 åringer kan med riktig trening få muskler slik som en 20 åring! 
Det er kjempefint at blokkeringsproblematikken og dårlig nerveforbindelse nå blir dokumentert også ved NTNU. 

Nevroflexmetodikken går direkte ut på å fjerne blokkeringer i nervesystemet og å stimulere vonde punkter. På denne måten kan man styrke nervefobindelsen og kommunikasjonen i hele ledningsnettet. Resultatet? Kroppen opplever å få gjenvunnen energi, styrke og økt bevegelighet i hele kroppen. 

Styrketrening for eldre - 

Tung styrketrening er supert, men mange er redde for å gjøre feil. 
Gå til en veileder og få hjelp, det kan være lurt. Øvelsene bør være såpass tunge at du ikke klarer mer enn 4 - 5 repetisjoner. 
Beinpress, nedtrekk og brystpress er tre supre øvelser eldre bør prioritere. 

"- Jeg ble så mye sterkere i beina. Da jeg gikk opp Havsteinbakken fór jeg som ei fjær. Det er sant. Det kostet meg nesten ingenting, sier Steiro, som meldte seg inn på treningssenter da han oppdaget effekten av styrketreninga. - Harald Steiro (71)"

#nevroflex #behandling #styrketrening #eldre #nervepunkter #nerveforbindelser #bevegelighet #vitalitet #blogg #statera #balanse #refleksologi 


 • Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Statera Marit Ebeltoft

  Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta