Hva kan du finne på hjemme med barna? (Statera)
Hjem Facebook Instagram

3

Hva kan du finne på hjemme med barna?

Som nevnt tidligere har jeg vært hjemmemamma og er fremdeles delvis hjemmemamma, jeg stortrives og er utrolig glad for denne muligheten. Jeg kunne sagt jeg er takknemlig, og jeg er jo på et vis det men vi har lagt opp til dette selv og jeg mener det er en mulighet for de aller fleste om ønsket er der :)

Barna har godt av å kjede seg, lære seg å vente, dele, være sosial med jevnaldrende barn og frigjøre seg fra mamma og pappa. Men barn har også godt av å være sammen med foreldrene sine, og etter min mening har de godt av det litt lengre enn det som idag er normalen på 10 - 12 mnd. 
Jeg mener også at respekten skal gå begge veier, og jeg forventer å bli respektert for det valget vi har tatt for vår familie akkurat som jeg vil respektere deg for det valget du tar for din familie. 

En av favorittpersonene mine her i verden er nemlig sønnen min, å jeg rett å slett elsker å tilbringe tid med han.
Se han lære og utforske det livet gir han.
Høre han spørre og tenke seg til hvordan ting fungerer og i disse dager - hvorfor. 
Det trenger heller ikke være så komplisert eller være de store tingene, for barna vil somregel bare være ilag med å hjelpe til, ha vår oppmerksomhet å vite at de blir sett og hørt. Det er så fint.

Ta barna med på husarbeid og la de hjelpe til enten der er matlaging eller vasking. 
Da Julian var baby elsket han å få være med på husarbeid i bæresjalet jeg brukte, der kunne han sove godt. Nå som han har blitt større er favoritt aktivitetene å legge i vaskemaskinen, ta ut av oppvaskmaskinen, brette klær og bære de på riktig plass å lage mat. På kjøkkenet koser vi oss mye og jeg orker ikke ofre rot og gris en tanke. Han får sine matvarer, en kniv og en fjøl slik at han kan holde på med sitt, så gjør jeg mitt. Baking så tar vi av en del av deigen til han og han kan leke å får brukt fantasien sin, her lager han både slanger, hus, bokstaver og boller da. Han lager idag sin egen havregrøt mens vi står å følger med. 
"Først tar vi i havrigryn, så litt vann eller melk, må ha i salt og smør, ikke oli. Røre men bare forsiktig, snart mat." 

Oppdagelsesturer. 
Vi har en utegutt uten like, så vi har vært mye ute. Oppdagelsesturer er fint, da går vi rundt litt uten mål og mening for å finne en kongle, fortelle om trær og blomstre. Klatre litt og plukke mose og kaster stein i elven. 

Babysang, barneklubb, lekecafe, barselsgrupper og play dates. 
Dette er så koselig! Barn begynner somregel ikke å leke sammen og ha gleden av hverandre på deeen måten før de er rundt 3 - 4 år men å få sosialisert seg selv og mammaen er bare fint! Se hvordan andre barn er og herme litt, prøve nye leker og utveksle lyder - herlig. Så kan jo mammaene ( eller pappaene ) snakka om de tingene som småbarnsforeldre ofte snakker om, bæsj, melk, utslett, sykdommer, kryping og ikke minst søvn. 
Har fått mange nye gode venner gjennom disse møtene både jeg og Julian. 

Svømming, lekeland, museum, bondegård eller akvarium. 
Svømming er fint så tidlig som du ønsker, her hadde vi ikke tilbudet før Julian var godt over året mener jeg å huske. Det tok iallefall bare ett eller to besøk før dette ble en favorittplass. Lekeland har også vært så gøy, og særlig når de har blitt 1 år. Fart og spenning og mange inntrykk!
Museum kan være så spennende, og mange museer har barnerom - alt som er nytt er spennende iallefall om mamma eller pappa er ilage med. Her var vi på hurtigrute museum og det slo godt ann, fikk se på båter, motorer, styre litt å se på dukker. Akvarium og bondegårder er jo så populært for de aller fleste barna. Se på dyr, holde, stryke, mate og oppleve - helt supert! Her lærer barnet utrolig mye også. 

Lese bøker og besøke biblioteket. 
Julian var medlem i goboken og fikk mange bøker her, etterhvert avsluttet jeg medlemsskapet og benytter meg nå bare av biblioteket. Elsker stundene hvor vi leser bøker, snakker om ting i bøkene og har koselige studer. Dette har vi gjort fra Julian var bare 4 måneder gammel ca, kveldspupp og en koselig historie er et minne jeg virkelig setter pris på 

Spise ute. 
Enten det er frokost på trappa, lunsj i skogen, middag ved bålet eller kvelds på stranda - å spise ute av og til er kjempe spennende og gjør ofte at man nyter maten litt bedre :) 

Se film sammen. 
Når barnet begynner å bli litt større er dette kjempe koselig. Da mener jeg ikke at man skal sette på en film så man har "barnevakt" en stund men å se filmen samme, gi filmen litt liv fra utsiden av skjermen med å klappe å være glad når noe fint skjer eller "skvette" og bli redd når noe er skummelt og spennende. På denne måten gjør dere dette sammen og blir et koselig minne. Den første filmen jeg og Julian så sammen var "Karsten og Petra på safari", etter dette hadde vi en ekte blodfæn av Frk kanin og løveungen her hjemme ;)  
Det er selvsagt helt greit, fint og opp til hver enkelt om man vil bruke TV som barnevakt ( det har skjedd ofte her det og ) men det er en annen sak da og går ikke under en aktivitet å gjøre sammen :) 

Besøke venner og familie. 
Har du venner som er hjemme på dagtid er det kjempefint å finne på noe sammen, og har du venner med barn som er hjemme så er du priviligert og dere bør slå dere sammen! :) Utrolig koselig å møtes en eller gjerne flere for å være sammen, la barna leke seg eller bare være der mens du og vennene dine får litt venninnetid sammen. Heller ikke undervurder familien, besteforeldre eller morsomme tanter og onkler blir fort superpopulære. Spør jeg Julian hvor han vil så er det nesten alltid " til mor, bæ og tante " :) 

Bokstaver, tall, lek, sang og aktiviteter. 
Fra nett får du printet ut alfabetet slik at du kan klippe ut å fargelegge for å henge opp på veggen. Julian har fra tidlig vært opptatt av bokstaver og hvem det er sine bokstaver. Kjempegod læring. 
Samme med tall, tell det som telles kan. 
Lek med puslespill, bygge tårn, lego og duplo, herje med "jeg kommer å tar deg" eller " borte titt titt" er leker som aldri går ut på dato. Syng og dans, alle kan synge med den stemmen de har. Bruk en lydfil med barnesanger eller spill av youtube, " hode skulder kne og tå", "bæ bæ lille lam", "5 små apekatter" eller "hjulene på bussen" har slått ann her. 
Kunstig sand, trolldeig, plastelina, tegn, mal, lag steintroll, bak sammen, klipp og lim er aktiviteter som kan gjøres nesten i timesvis i strekk og barna blir så glad for å ha mamma eller pappa med på slike gøye ting.

Som med husarbeid kan utearbeid også gjøres sammen.
Hagestell, plenklipping og ikke minst snekring er gøy å være med på. Julian har nå sin egen trillebår og spader for å plante blomster sammen med meg, han har også fått egen verktøyskoffert med hammer, sag, vinkel og skrumaskin så her kjører vi på med barnearbeid ;) 

Håper du fikk noen tips og litt inspirasjon til hva du og dine små kan gjøre sammen enten det er i permisjonstiden eller andre dager der dere er hjemme sammen. Ha en super torsdag! 

#hjemmemamma #barn #kjærlighet #tiden #aktiviteter #blogg #lek #utflukter #utebarn #baby #permisjon #husarbeid #balanse #hverdagen #statera #mamma • 15.06.2017 kl.15:49
  Kjempe flott innlegg! :)
  15.06.2017 kl.16:18
  Victoria Larsen: <3
  Beata
  26.09.2017 kl.14:19
  Det er veldig fint at dere begynte så tydelig å lese bøker sammen. Det som jeg fant på nette det er en butikk som heter www.pledd.net , https://www.pledd.net/the-story-factory/ der man kan bestille en eventyr bok til de små , hvor barnet er hoved person i eventyret sammen med familie medlemmer eller kompiser. Det synes jeg er flott gave til de som elsker å lese sammen med foreldre sine. De har mange andre ting der som egner seg perfekt som personlig gaver for barna. Mvh. Beata  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Statera Marit Ebeltoft

  Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta