Hvorfor hjemmemamma? (Statera)
Hjem Facebook Instagram

2

Hvorfor hjemmemamma?

Det enkle svaret på dette er - fordi jeg hadde lyst og fordi jeg kunne. 
Å være hjemmemamma i dag er ikke like vanlig og blir derfor også møtt med reaksjoner. Mange er dømmende og negative, mener det er synd på barnet og i det hele tatt bare en dårlig løsning. Men det er jo vårt valg, og jeg velger å tro at de aller fleste foreldre ønsker å gjøre det som er best for sitt / sine barn. For oss var dette riktig. 

Jeg hadde lenge ønsket å få barn og gledet meg til småbarnstiden - tiden vi aldri får igjen. 
Jeg sa tidlig ifra om at jeg ville være hjemme med sønnen vår lengre enn normalen, og dermed planla vi deretter. 
Jeg gikk skole da Julian ble født og kunne etter skolen jobbe hjemmefra 50%, pappaen til Julian jobber på båt så når han er på fritur så er han fri. Dette gjorde at en forlenget permisjon var godt mulig for oss, så hvorfor ikke? 

Jeg mener at barnet kan enkelt få dekket sine behover fra foreldrene de første leveårene og dermed er ikke barnehage en nødvendighet, som nevn her går respekten begge veier og jeg har forståelse for de som ønsker å bruke barnehage fra starten av og de som av andre årsaker er nødt til å benytte seg av barnehage. 
Personlig har jeg ingenting imot barnehager så ikke misforstå, jeg bare mener det er en tid for alt og alle familier og barn er forskjellige så man må se forbi det som kanskje er normalt og mest vanlig og heller se på behov og ønsker. 

Hva får du som hjemmemamma? 

Trygge barn - jeg har ikke tall på hvor mange kommentarer vi får på hvor trygg og god Julian er. Han har i godt over sine 2 første år her i livet hatt mamma og/ eller pappa sammen med seg nesten hele tiden. Det har selvsagt vært noen overnattinger og noen timer med barnevakt her og der men i hovedsak har vi vært der sammen med han hver dag og natt. 
Et barn som er trygg på seg selv og de rundt seg, et barn som har lettere for å gi tillit og motta trøst, vise følelser og utforske verden på en god måte. 

Opplevelser - være der når de første skrittene blir tatt, ord blir sagt og når nye oppdagelser blir gjort. Så takknemlig for dette. 

Nærhet - på en helt annen måte. Det er klart det er en forskjell der om du tilbringer 15 timer av dagen din med barnet ditt eller 3 timer.  

Du får også - 

Testet tålmodigheten din. 

Mindre tid til deg selv og dine interessene.

Kjenne på stress på en helt annen måte. 

Men dette er for meg en del av det å ha barn, og det er som sagt en tid for alt. Nå er Julian i barnehage halv plass og det trives vi veldig godt med alle sammen. Tro på deg selv, og gjør det som føles riktig for deg og din familie 

/Hva kan du gjøre som hjemmemamma eller hjemmepappa?

#hjemmemamma #egnevalg #dittvalg #respekt #tro #mot #selvtillit #tålmodighet #barn #mamma #blogg #balanse #tid #barnehage  • 19.06.2017 kl.16:07
  Flott at du gjør det du synes er riktig. Bra at folk greier å ta egne valg og ikke bry seg så mye om hva alle andre mener.
  19.06.2017 kl.17:42
  Thomas Frydenberg: Tusen takk :) Det er ikke alltid like enkelt men man bør følge egen magefølelse :)  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Statera Marit Ebeltoft

  Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta