Treningsprogram for gravide (Statera)
Hjem Facebook Instagram

0

Treningsprogram for gravide

At der fins mange fordeler med trening i svangerskapet har vi gått gjennom, samme med en fin oversikt med hva du må vite når det kommer til graviditet og trening. Så idag er det klart for treningsprogrammet da! 
Treningsutstyr som er kjekt å bruke også for gravide er - fitnesball, minibands, treningsstrikk, manualer, ketlebells og apparater fra treningssenter.Her har jeg satt sammen et treningsprogram med 10 øvelser, øvelse 1 og 2 er aktiveringsøvelser som er veldig fine å gjøre særlig som gravid. Disse øvelsene krever ikke mye av den gravide og kan gjøres i sofaen mens man ser på "fødeavdelingen". 
Grunnen til at de øvelsene er med er for å aktivere de skrå magemusklene. I et svangerskap er det liten nytte å trene de rette magemusklene, det er heller ikke lurt å trene tunge øvelser som planken eller løfte veldig tungt med tanke på bukpresset. 
De rette magemusklene vil iløpet av svangerskapet dele seg, og for de fleste trekker de seg tilbake uten problemer etter fødselen. Trener man med stort bukpress vil mellomrommet mellom magemusklene øke og sjansen for delte magemuskler etter svangerskapet er større. 
Det vil også gi større og unødvendig belastning for bekkenet, rygg og holdningen din som igjen kan gi vond nakke og skuldre. 

Deretter kommer det 8 treningsøvelser som er supre for gravide i ukompliserte svangerskap. 
Kan du trene bør du trene, det vil gi så mye igjen å særlig mens du gror frem et helt nytt menneske! 
Et fullkropps program består gjerne av 8 øvelser, 3 sett / runder med 8 - 12 repetisjoner på hver øvelse. 

Når du trener øvelser som kne og håndstøttende triceps press ( nr 5) tar du 8 repetisjoner på høyre arm deretter 8 repetisjoner på venstre arm - dette regnes da som 1 sett. 
Samme med de andre øvelsene, utfall for eksempel. 8 repetisjoner på høyre fot og deretter 8 repetisjoner på venstre fot, da har du tatt 1 sett. 
Kjør gjerne gjennom alle øvelsene en gang ( 1 sett ) før du starter på begynnelsen igjen, 3 ganger = 3 sett. 

Håper treningsprogrammet faller i smak! Dette er trening du kan gjøre hvor og når som helst. 
Øvelse nr 4 kan du gjøre mens du liggerpå gulvet eller en sjesalong, bruk det du har :) 
Har du ikke manualer kan du bruke brusflasker med vann i. 
Istedenfor en treningsbenk kan en stol, krakk eller lekekasse gjøre susen. 

Håper du har en fin lørdag og at sommerværet er bra hvor enn du er, jeg krysser fingrene for litt høyere temperaturer her ;) 
Har du spørsmål om gravid trening, kosthold eller andre trening og kostholdsrelaterte ting så send meg gjerne en mail eller stikk innom siden min på facebook og start en chat samtale! 

/Justdoit 

#gravidtrening #treningsprogram #styrketrening #bedrehelse #gladbaby #friskmamma #mammakropp #utvikling #balanse #statera #sommer #helg #lørdag #trening #justdoit #glad #happy 


 • Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Statera Marit Ebeltoft

  Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta