Å bli sukkerfri - hvorfor får du søtsug? (Statera)
Hjem Facebook Instagram

1

Å bli sukkerfri - hvorfor får du søtsug?

Søtsug er noe vi alle kjenner til, men viste du at søtsug ofte er en misforståelse mellom kroppen og oppfattningen vår? Søtsug er ofte bare et signal på at du er sulten og kroppen trenger mer næringsstoffer, ikke sukker :)

Uansett, å være på jakt innerst i skapet etter et lite drops eller en bortglemt sjokolade er vel noe vi alle kjenner oss igjen i.
Samme med den oppblåste urolige magen, fallende energien og huden som gjør opprør - det fins håp og jeg skal gi deg noen gode råd for å bli sukkerfri! Men først ser vi litt på hvorfor du får søtsug? 


Bakteriene i kroppen din! 
Det fins 10 ganger så mye bakterier som celler i kroppen, 90% bakterier 10% celler. 
Bakteriene har enormt mye å si for helsen vår. Og tarmen vår har et eget nervesystem, også kalt det second brain. Så de små micropoffene i magen kan styre sukkersuget ditt, har du for mye av de bakteriene så øker sukkersuget.

Følelser - 
Mat og følelser henger tett sammen. Snop til helgen, is om sommeren, kake til bursdag og fest. Noen trøstespiser også. Det å spiser under stress og frustrasjon kan være kroppens måte å prøve å roe ned på. Når vi spiser tvinges kroppen over i en rest and digest mode, så logikken bak stress- spising er nok å prøve å få kroppen over i en hvilefase. Noe som er en helt naturlig og forståelig reaksjon fra kroppen vår. 

Næringsmangler - 
På kvelden eller etter middag er det mange som fyser på en sjokoladebit eller kanskje du er en iskrem fyser? Det er ganske vanlig.Grunnen kan være næringsmangel. Fyser du på sjokolade er det trolig fordi sjokolade inneholder endel magnesium og kroppen din trenger magnesium, fyser du på iskrem har du kanskje en ubalanse i fettsyrene dine og kroppen din er på jakt etter gode fettsyrer. 
Nok et misforstått budskap fra kroppen vår, det er altså næringen du er ute etter å ikke nødvendigvis sukkeret sjokoladen og iskremen tar med seg. 

Overload av sukker - 
En annen grunn til at sukkersuget er vanskelig å bli kvitt er at det fins sukker oooooveralt nå! På bensinstasjoner, kioen, matbutikken, resturanter og igrunn overalt. Sukker er gjemt å pakket inn i så mange forskjellige matvarer at dette is eg selv gjøre det litt tungvindt å bli kvitt søtsuget. Våre forfedre hadde jo ikke denne tilgangen på sukker og inntok heller ikke de mengdene med sukker som vi gjør idag. Dette gjør at søtsuget holdes litt i sjakk hele tiden.

Klar til å lære mer om søtsuget og hvordan du kan bli kvitt søtsuget? Gi meg en tommel opp eller del innlegget så flere kan komme igang :) 

#søtsug #sukker #sukkerkokihodet #heleneragnhild #følelser #statera #balanse #formye #næingsmangler #bakterier • 09.07.2017 kl.13:29
  Dette ranet, av meg, har hele Norgistan sitti og sett på, i alle år.

  Så hva kan rettferdiggjøre dette sviket, fra nordmenna, mot meg, lurer jeg.

  For noen innavla og svikefulle idioter dere er, hele gjengen.  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Statera Marit Ebeltoft

  Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta