Å bli sukkerfri - hvor skjuler det seg sukker? (Statera)
Hjem Facebook Instagram

2

Å bli sukkerfri - hvor skjuler det seg sukker?

Nordmenn får i seg 30 kg tilsatt sukker hvert år, det er mye det. 

Sukker skjuler seg - 

Snop, brus, saft, kaker, kjeks, boller - alt søtt det er jo det vi vet.
Men sukker skjuler seg også i frokostblandinger, ketchup, yoghurt, posesuppe og annen ferdigmat. Gjærbakst, også brød. Tørka frukt, dressinger, sauser osv!

Mange matvarer vi spiser og tenker er sunne omgjøres til sukker i kroppen vår, særlig raske karbohydrater som brød, riskaker, mais, brunost osv. 
Mange ønsker å spise sunt men vet kanskje ikke helt hva som er å regne som sunt. 
Hvor man finner informasjonen sin er også bakgrunnen til hvilken kunnskap man sitter med, det fins mange forskjellige kostråd å veier å gå når det kommer til dette. 
For å begynne et sted kan du -
Gå gjennom kjøkkenet ditt - kjøleskap, fryser, skuffer og skap. Se hva maten din inneholder. Det sammen når du er på matbutikken, se på ingredienslisten å se om sukker er en av de 5 første ingrediensene. På ingredienslisten er det det som står først på listen matvaren inneholder mest av. 

For å sette ting litt i perspektiv - 
2 ss syltetøy som du bruker på 1 brødskive inneholder 7 sukkerbiter. 
1 porsjon ketchup til pølsa inneholder 3,5 sukkerbiter. 
1 porsjon sursøt saus inneholder hele 13 sukkerbiter!


Det er ikke da så rart kjære deg, at nordmenn opplever sukkerkok i hodet. Sukker fins jo overalt, så skal du bli kvitt søtsuget ditt må du også bli mer bevist på hvor du får i deg sukker og hvor mye. Les på ingrediens listen og ta et valg :) 

#blibevist #taetvalg #sukker #overload #clean #hjemmelaget #gjørdetselv #ingredienser #statera #heleneragnhild #balansegang #balanc • 12.07.2017 kl.19:31
  Viktig å vite hvor mye sukker det faktisk er i ting. Jeg prøver selv å kutte ned på sukker, og ble sjokkert når jeg fant ut hvor mye jeg faktisk får i meg...
  12.07.2017 kl.20:01
  Ingrid Horntvedt: Helt engi. Det er jaggu ikke bare en enkel sak når det er lurt inn både her og der..:O  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Statera Marit Ebeltoft

  Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta