Hvorfor trene inne når du kan trene ute? (Statera)
Hjem Facebook Instagram

2

Hvorfor trene inne når du kan trene ute?

Jeg har aldri likt meg på treningssenter, og ser ikke mange grunnen til hvorfor man bør trene på et senter. 
Det kan være de har gode klassetimer der som man ønsker å være med på, den ser jeg. Eller det kan være man ikke har mye utstyr hjemme og syns det er greit å bruke utstyret som fins på treningssenter. Men - og her et ganske stort men... Du trenger jo ikke mye utstyr for å trene de fleste dagene, så de aller fleste dagene ser jeg ikke den grunnen til å dra på treningssenteret heller ;) 

Med hjemmetrening eller ute trening slipper du å stresse for å rekke timene - du kan trene når det passer deg og din hverdag. 

Omgivelsene dine - når du trener ute er det frisk luft, du har en annen frihet og omgivelsene dine er hakke finere enn noen hvite vegger på et treningssenter. 
Dette er med på å øke nytelsen av treningen din, og nyter du treningen er det større sannsynlighet for at du trener mer!

Lengre trening - med ute trening viser studier at tiden du bruker på en treningsøkt øker. Du har jo allerede kommet deg ut og det er deilig å være ute. La oss si det regner og din innstilling er at det er kjipt, men så viser det seg at ute trening i regnet er ganske digg. For du blir fort varm av trening, og regnet gjør deg mer våken og opplagt, du holder ut litt lengre og koser deg. 
Så er det varmt en annen dag, men det er helt greit for du er ute å noen vindpust kommer å da setter du litt ekstra pris på de. 

Mentalt - den friske luften, naturen og følelsen vi får uten har en avkoblende effekt på oss, trening utendørs forsterker denne effekten. 
Finn deg en park å trene i, gå i fjellet, løp langs kysten eller en elv, tren på stranda eller hvor fantasien tar deg :) 

Penger spart - et punkt vi ikke kommer helt bort fra. Å trene hjemme eller utendørs er gratis, det er ikke treningssenter. Oppsøk gjerne en PT eller treningsveileder for å få trygghet til øvelser og et par forskjellige treningsprogram som ikke krever treningssenter, også kjører du på! Det går fint å avtale en og annen oppfølgningstime iløpet av halvåret - året for å måle progresjon og for å holde motivasjonen oppe :) Egenvektstrening er mer enn tungt nok for de aller fleste av oss, og der fins utrolig mange øvelser og varianter av øvelser man kan gjøre uten utstyret til treningssenteret :) 

Så enten været er bra eller dårlig hos deg i sommer så fins det flere gode grunner til å trene ute

#trening #utetrening #hjemmetrening #utno #althåperute #treningssenter #regn #sol #sommeriNorge #egenvektstrening #mentalt #balanse #statera #avkobling #nytelse #blogg  • 14.07.2017 kl.21:48
  Er så enig med deg, det aller beste er jo å trene ute! :)
  15.07.2017 kl.08:27
  Ingrid Horntvedt: Så herlig :D  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Statera Marit Ebeltoft

  Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta