Fettfobi og det franske paradoks (Statera)
Hjem Facebook Instagram

2

Fettfobi og det franske paradoks

Helt ærlig og ganske brutalt  - å kutte ut fett fra kostholdet ditt er faktisk ganske ugunstig for helsen din. 

Så mye pes og styr det er og har vært rundt denne næringsgruppen vår da, vi har bare 3 grupper næringsstoffer og vi trenger de alle sammen. I forskjellig mengde, i ulike former og ganske så induviduelt for hver person. Men vi trenger de. 
For eksempel i Frankrike, det franske paradoks som sku tilsi at franskmenn gjør alt feil. Franskmenn er det folkeslaget i verden som har best helse, og det til tross sitt høye inntak av mettet fett. Frankrike regnes som et av de sunneste landene å bo i, og bare det er jo et konkret eksempel på at fett ikke er farlig for også i Frankrike fins der mange forskjellige folk med forskjellige næringsmessige behov men de alle spiser mettet fett og har helsen i behold. 

Fettinntaket i Norge har gådd ned noen prosent de siste årene, livsstilssykdommer har derimot skutt i været. 
En grunn til det kan være - naturlig mat rik på fett blir ekstra bearbeidet for å bryte ned fett. Fett brytes ned og produktet får stempel som mager, et slikt produkt uten fett smaker ikke noe særlig bra. For å få folk til å fortsette å spise av dette tilsettes det sukker. 
Ser vi på kaloriene ser det fint ut, fett har mer kalorier i seg enn sukker og andre karobhydrater. Så du har da et sterkt bearbeidet produkt som med andre ord er strippet for næringsstoffer kroppen din trenger, et produkt som er magert og fri for fett - kalorifattig men tilsatt sukker. 
Hva gjør sukker i kroppen vår igjen? 
Kort fortalt øker sukker utskillelsen av insulin som er et fettlagrende hormon. Insulin lagrer ikke nødvendigvis fett i form av smøret du har på brødskiven eller din fullverdige cottage cheese. Det lagrer fett i form av overdrevent karbohydratinntak! Mer karbohydrater mer insulin, mer lagring av overflødige karbohydrater soooom fett. En evig runddans - overvekt, betennelsestilstander, livsstilssykdommer. 

Fett brukes til energilagring, enerig, hormoner, isolasjon, polstring, gir smak og konsistens til maten, sørger for opptak av fettløselige vitaminer og sørger for opptak av mineraler. I for eksempel en salat bør vi ha en fettbassert dressing eller olje, uten det har vi ingen nytte av mineralene og karotenene i maten vi spiser.

Invister i helsen din og gå over til naturlige fullfett produkter, styr unna det som er magert og ekstra lett. Ha en god helg :) 


 

#fettsyrer #franskmenn #paradoks #helg #nyt #ferie #sol #kosthold #statera #balanse #energi #helse #kropp #hjerne • 28.07.2017 kl.14:15
  utrolig bra og viktig innlegg!
  28.07.2017 kl.14:22
  Janne: Tusen takk, ha en fin helg :D  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Statera Marit Ebeltoft

  Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta