Polarbrød - frifor (Statera)
Hjem Facebook Instagram

2

Polarbrød - frifor

Etter jeg fikk beskjed om gjær intoleranse har jeg måtte eksperimentere litt på kjøkkenet. Og disse er virkelig favoritten! 
Disse er uten egg og gjær, du velger selv hvilken type melk og mel du vil bruke så de kan fint være melke og glutenfri også :) 
6 polarbrød - 

300 gram mel ( jeg har brukt spelt, emmer, jyttemel og grov bakemiks - like godt alle de forskjellige ) 
1 ts hornsalt
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts søtning ( jeg har brukt yaconsirup, sukrin og kokosblomstsukker - alle med god hell ) 
3 dl melk ( jeg liker mandelmelk eller den nye quinoa og kokosdrikk )
0,5 dl olje

 

Sett ovnen på 225 grader.
Disse er så enkle å lage! Du bare rører deigen sammen, blir litt kliss. Former til runde boller, bruk gjerne litt olje på hendene her og legg de på et bakepapir for å trykke de flat. Om du ønsker kan du lage små hull i de for å gjøre de mer luftig. 
Stekes i ovnen i 10 min på 225 grader, sett på varmluften de siste 2 - 3 minuttene. Når de er gylden å fine er de ferdige. 
Du kan tilsette de urter og krydder du selv vil i disse, slik som dette syns jeg det funker med alt av pålegg på :) 
Mine har alltid vært oppspist iløpet av 24 - 30 timer og har vært god i den tiden. Jeg er altså usikker på om de er like gode etter å ha logge på benken i 2 - 3 dager. Frys de omså ned for å ta opp å tin de du skal spise samme dag :) 

Håper de faller i smak og gi meg gjerne en kommentar om du syns det er kjekt med litt alternative oppskrifter :D 

#polarbrød #utenegg #utengjær #utenmelk #utenlaktose #utengluten #utensoya #allergimat #foralle #frifor #statera #balanse #blogg • 29.07.2017 kl.22:43
  De så gode ut :)
  30.07.2017 kl.10:19
  spisogspar: Takk :)  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Statera Marit Ebeltoft

  Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta