Verdens beste knekkebrød - rik på jern og snill med blodsukkeret (Statera)
Hjem Facebook Instagram

2

Verdens beste knekkebrød - rik på jern og snill med blodsukkeret

Jeg har plagdes sååå mye med knekkebrød oppskrifter gjennom årene. Og ikke vet jeg hvorfor for det ser ut til å være noe alle får til å lage. Mine har blitt rare på smak og ikke minst seige. 
Men de her, ja de har jeg forelska meg i! Det er somregel alltid en boks med disse knekkebrødene her i huset, og de er perfekt spør og nydelig på smak med alt av pålegg jeg har hatt på :) 

Disse knekkebrødene er dessuten uten melk, kan være glutenfri med glutenfri havregryn, de er uten gjær som mange knekkebrød inneholder og de er veldig god mot blodsukkeret ditt på grunn av sitt lave innhold av karbohydrater. 


Oppskrift - 

100 gram solsikkekjerner
100 gram sesamfrø 
200 gram linfrø 
150 gram havregryn
50 gram hirse
1 ts salt
1 - 2 ss kokosolje
5 - 6 dl vann

Rør sammen det tørre og tilsett så vann og olje. Del røren i to å ha på hvert sitt bakepapir. Legg så et bakepapir på toppen å bruk en kjevle til å fordele røren på bakepapiret, på denne måten slipper du gris og uendelig fordeling med slikkepott :) 
Sett begge brettene i ovnen, varmluft 160 grader. 
Stek i 45 minutter, ta ut og skjær opp. Snu nå plassen på brettene, forje som sto øverst står nå nederst og motsatt. 
Stek vider i 30 - 45 minutter. Avkjøl på rist. 
Knekkebrødene bør oppbevares i metalboks, ikke plast. Jeg bleier å fryse ned ene brettet, tiner fort og holder seg kjempegodt i fryseren :)

Alle har tilgang til kostholdsplanleggeren og kan lage seg en profil og enkelt finne ut hvor mye av hva maten de spiser inneholder, det er det jeg har gjort her. 
Så disse tallene er ikke for at man skal være nødt til å telle næringsstoffene sine hele tiden men på akkurat denne var det veldig spennende å kunne vise forskjellen. Knekkebrød mot vanlig brød - 
1 knekkebrød er grovt regnet å ha rundt 6 - 7 gram karbohydrater i seg, målt imot en vanlig brødskive som har 12 gram karbohydrater i seg. 
Når det kommer til proteiner har knekkebrødene 4 gram proteiner mens den samme skiva kommer på rundt 2 gram proteiner. 
1 knekkebrød er målt til 9 gram fett mens en brødskive er målt til 0,7 gram. Og som vi har sett og lært så er ikke fett en ting vi trenger å være redd for. De som nå sier de ikke blir mett av knekkebrød må kanskje prøve om igjen. For med disse tallene er du ganske sikkert garantert å bli mer mett og ha bedre metthetsfølelse av 1 knekkebrød enn av 1 brødskive. 
En annen interessant ting jeg la merke til er jern innholdet. Veldig mange sliter med lite jern, særlig kvinner og barn. Et av disse knekkebrødene inneholder 1,6 mg jern mens en brødskive bare inneholder 0,4 mg, et kjøpe knekkebrød inneholder til gjengjeld bare 0,6 mg jern per stykk. Det er faktisk ganske stor forskjell! 
For at jern skal tas bedre opp i kroppen er C vitamin ganske nyttig, knekkebrødet inneholder 3 mg C vitamin mens brødet er målt til 0. Man kan selvsagt øke både jern og C vitamin nivå her med å toppe skiven med pålegg og frukt / grønt som er rik på jern og C vitamin :) 

Se også - er magert alltid bedre? 

#knekkebrød #fett #proteiner #karbohydrater #næringsstoffer #jern #verdensbeste #statera #blogg #blodsukker #allergivennig #balanse #diabetes #livsstil • 01.08.2017 kl.10:56
  Ser nydelig ut! :-)
  01.08.2017 kl.10:58
  Victoria Larsen: Det er de også, så greit å kunne tilsette de urter og krydder man selv vil :) Blir aldri lei :D  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Statera Marit Ebeltoft

  Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta