Brokkoli pizza - ny favoritt (Statera)
Hjem Facebook Instagram

4

Brokkoli pizza - ny favoritt

Å få barna til å spise nok grønt kan være en utfordring. Da er det viktig å tilby de smakene flere ganger, gjerne med forskjellig tilbehør om i forskjellig form. For eksempel kokt, rå, ovnsstekt og dampet. 
Denne gangen ble det brokkoli pizzabunn, og den smakte nydelig og ble jo ett eller fem hakk sunnere av den grunn :) Så god lørdagskveld til dere, kanskje det blir denne som havner på bordet hos deg? :) 

Grønn pizza bunn - 

1/2 brokkoli 
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl fibra mel
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 ss chiafrø i to ss vann - la stå å svelle noen minutter

Kok brokkolien helt mør, hell av vannet og mos til glatt konsistens. Ha mel, salt, bakepulver og chia frø i og rør godt sammen. Smør deigen ut på et bakepapir og stek 15 minutter før du har på fyllet. 
200 grader. 

Som topping hadde vi denne tomatsausen - 

1 boks hakka tomater *
1 ts sukrin
1 ts salt
Pepper
1 ts eplesider
1 ss hvitløks olje

* Hell de hakkede tomatene over i et dørslag ( ha en boks under for å ta vare på tomatjuicen som kommer ut ). Ha tomatrestene fra dørslaget over i en kjele og bruk dette til tomatsausen. Tomatjuicen som er til overs kan du ta vare på å bruke til tomatsuppe eller i en gryterett senere. 

Ha alt i en kjele og la det surre seg litt der, ønkser du en glatt tomatsaus bruker du en stavmikser og moser den. På denne måten får du en rask, fyldig og god tomatsaus :) 
Videre kjørte vi på med mozzarella, pepperoni og salat som tilbehør :) 

#pizza #sunnmat #glede #brokkoli #tomatsaus #hjemmelaget #frabunnenav #statera #balanse #kos #blogg #mat #helse • 05.08.2017 kl.15:36
  Så nydelig og god den så ut! :)
  05.08.2017 kl.16:21
  elisebr: Den var veldig god også :D
  05.08.2017 kl.16:45
  Ser kjempe godt ut!! :-)
  05.08.2017 kl.16:50
  Victoria Larsen: <3  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Statera Marit Ebeltoft

  Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta