Kollagenpulver - spørsmålsrunde (Statera)
Hjem Facebook Instagram

2

Kollagenpulver - spørsmålsrunde

Flere av dere har spørsmål til kollagen pulveret så jeg tenkte å skrive litt om det. 


Først og fremst, kollagen er et protein som utgjør ca 25% av proteinene i kroppen. Noe som vil si at ca 70% av vår hud, bindevev og leddene våre består av kollagen. Kollagen gjør at vi mennesker henger sammen sånn fysisk sett. 

Kollagen - et nødvendig og nyttig protein for kroppen vår.
Kjøttkraft - en væske full av gelatin. 
Gelatin - kokt kollagen. 
Kollagen pulver - naturlig kollagen, tørket til pulver.
Gelatin pulver - Kok kollagen, tørket og gjort til pulver. 

Hvor kommer det fra? 
Fra brusk og bein. Enten fra storfe, lam, vilt eller fisk er vanlig. 

Fins det i Norge? 
Ja, jeg vet mange er fornøyde med kollagen pulveret fra myrevolution. Også har jeg selv prøvd kollagen pulveret fra soma, dette var desverre ikke et pulver som falt helt i smak hos meg. Forskjellen på disse to i grove trekk er at den fra soma er utvinnet fra fisk mens den jeg bruker fast og denne fra myrevolution er utvinnet fra storfe. 

Hva er best, kjøttkraft eller pulver? 
Kjøttkraft. Fordi her får du med flere andre næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Kollagen og gelatin pulver kan ses på som en fast food løsning, en veldig god fast food løsning :)

 

Hvorfor bruker du kollagen? 
Jeg selv bruker kollagen fordi det er et rent protein, for å sikre meg en proteinkilde måltidene mine, fordi det smaker utrolig godt i kaffe, te og dandyblend. 
Selv om kollagen kan ses på som en fast food i forhold til kjøttkraften har den de samme egenskapene. Det inneholder aminosyrer som renser leveren, bygger cellestrukturen i kroppen og hjelper tarmcellene. 
Stimulere magesyreproduksjonen, styrker fordøyelsen, hjelper med intoleranser og allergier. Kollagen ses også på som et skjønnhetsprodukt som gir fin hud, styrker håret og neglene. 

Hvilke kollagenpulver anbefaler du? 
Jeg personlig liker den fra iherb best, men så har jeg ikke prøvd den fra myrevolution enda da. Den får mye skryt! 

Er det vanskelig å lage kraft selv? 
Nei. Det er det faktisk ikke. Oppskrift, mer om kraft og hva du trenger finner du her - den almektige kraften

Hvem kan bruke kollagenpulver? 
Alle kan. Det er melkefritt, laktosefritt, glutenfritt, soyafritt, nøtteffritt, gjærfritt, gmo fritt, uten kunstig søtning, uten alt bortsett fra aminosyrene. Helt rent, helt ufarlig. 
Kollagenpulver er ikke vegansk. For de som spiser frisk men ikke kjøtt fins den fra soma

Hvordan bruke kollagenpulver
Kollagen kan brukes i alt du kan røre det ut i. Det være seg kaffe, smoothie, saft, vann, yoghurt, peanøttsmør, syltetøy, supper, sauser, fruktmos etc. Gelatinpulver kan du røre ut i alt som er varmt :) Bare fantasien setter grenser :) 

Hvor mye kollagen per dag? 
2 - 4 ss er fint :) 

En liten oppsummering, har du flere spørsmål så kom med de 
 

#kollagen #gelatin #kraft #soma #myrevolituin #statera #balanse #iherb #egenskaper #helse #styrke #protein #næring #jatakk • 07.08.2017 kl.14:44
  Veldig interessant :-)
  07.08.2017 kl.15:16
  Victoria Larsen: Ja håper det var litt oppklarende :)  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Statera Marit Ebeltoft

  Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta