Statera -
Hjem Facebook Instagram

5

Da jeg var gravid med Julian fikk jeg en ny hobby - søm. 
En hobby jeg aldri hadde trodd jeg skulle få. Men med inspirasjon og fine oppskrifter fra internett var jeg i gang, ja så fikk jeg lånt meg en symaskin fra svigermor. 
En stor inspirasjon har vært Speiltvillingene, så flink altså! De første plaggene ble ikke perfekte men sjarmerende på sin måte om man kan si det sånn. Jeg har helt klart lært mye innen søm fra den dagen jeg startet, og idag går det mye fortere og det blir litt finere. Julian ( og jeg ) har fått mye skryt fra både kjente og ukjente for klærne han bruker - som jeg har lagd <3
Og det er superkoselig! 
Følelsen av å få en bunke med stoff å kunne se potensialet og resultater, tegne, klippe, sy og feste for så å få nogenlunde det resultatet du så for deg er bare utrolig moro. Litt redesign har det også blitt. Bildet over er en gammel flanelskjorte Thomas ikke skulle bruke lengre og da ble det bukse og vest til Julian som lå i magen. Var veldig spent på å få prøve klærne på lille babyen min mens jeg satt å sydde plagg etter plagg :) Fikk til og med prøvd meg på applikasjons teknikk! Så utrolig mye gøy man kan gjøre, her er det bare fantasien som setter grenser. 


Luer i forskjellige varianet, gøy å ta med på fødeavdelingen :)


Julian reiste hjem i denne dressen <3

Syr du? Har du noen andre hobbyer, hvilke? 
Håper du får en super søndag! Kanskje jeg ble fristet til å hente frem symaskinen igjen å lage noe nytt :D 

#sy #søm #baby #barn #klær #redesign #hobby #balanse #kreativ #statera #førstegangforalt #interesser 

 • 0

  Jeg hadde lyst å pynte opp med litt farger på barnerommet samtidig som jeg syns hjemmelagde ting er mer personlig og veldig fint. Så jeg leita frem et gammelt lerret og prøvde å gi det litt nytt liv.

   

  Stoffet som er brukt hentet jeg hos svigermor, og silkebåndene kjøpte jeg på garnbutikken hennes. Også stiftemaskinen som jeg brukte er lånt fra svigermor, hun har litt av hver ja. 
  Jeg trekte lerretet inn i blått bomullsstoff og festet stoffet på baksiden av lerretet, deretter festet jeg silketrådene på baksiden av lerrete og trakk de over som dere ser på bildet. Ingen hokkus pokkus men veldig pyntelig og fint.   Korktavlen ble kjempefin på barnerommet og super for å oppbevare de fine gratulasjonskortene vi fikk etter fødselen 

  Liker du DIY prosjekter?

  #DIY #korktavle #barnerom #hjemmelaget #personlig #hverdagssyssel 


   

 • 4

  Julian har hatt påskeferie siden 6 april og enda har vi noen dager vi skal fylle med gøye ting. 
  I barnehagen hadde barna lagd fine papp egg med lim å glitter på, så koselig å få litt barnehagepynt i hus :) 

  Den første DIY er fingermaling. 

  Her har vi bare tatt handavtrykk å malt etter som kyllinger, og et "påsketre" med mange påskeegg laget av fingeravtrykk. Mye gris å moro med fingermaling. 

  Kjøpte også noen hardplast egg som er passe størrelse på slik at vi kunne male litt å de. Syns de ble kjempefine, veldig koselig å pynte med iallefall :) 


  - Mye moro med gips -


  - Moro med gips, elsker sprekken som ble til og gull fargen som markerer den så fint - 


   


  - Lykter laget av gips, drageegg - 

  Så har vi lekt oss med gips. Herreeeegud for noe gris men så gøy! 2 åringen var helt i ekstase iallefall. Først blåste vi opp ballonger og satte klar noen store engagskopper. Blanda gipsen passe tykk så vi kunne bruke en slikkepott å kle over ballongen. Hvor mye du ønkser ser du selv, vi tok ca halve ballongen, satt ballongen med gips på engangskoppene og lot tørke der. Det går fort, 15 min ca. Stakk hull i ballongen å lot gipsen fortsette å herde. Dagen etter malte jeg gipsen inni, en sølv og en gull. Utrolig fint med lys inni 
  - Sort vase - 

  Her har vi brukt en gammel kopptue. Satte klar en blomsterpotte som jeg hadde en brødpose utpå, vil ikke ha potta full av gips. Blanda gipsen, som blandingsforholdene tilsier, denne er altså litt løsere enn den vi brukte på drageeggene, den laga jeg litt tykkere enn det som sto på pakken for at den sku holde seg på ballongen 
  Iallefall, mye søl å kos med denne kopptua. Så la vi rett å slett bare kopptua over potta å lot den ligge 15 min, tok potta ut av posen, slik at brødposen står igjen inni "kopptua". Dagen etter spraya jeg den nye vasen med matt sort spray, og med noen friske gule tulipaner hadde nok vasen vært hakke finere men jeg glemte å kjøpe nye blomster ;) Denne er så enkel at 2åringen kunne gjort det alene, han kunne også fått malt denne selv i de fargene han selv hadde ønsket - perfekt julegave til besteforeldrene :) Her kan man også variere med gips eller betong, stor eller liten kopptue / håndduk og lage i de størrelsene man ønsker. 


  - Bruker engangskopper for å holde ballongene på plass -


  - Favoritt - 

  Jeg liker drivved, minimalistisk og litt enkle ting så denne er favoritten min. 
  Henta frem noen tørre engangskulter som vi bruker til våtservietter og dyppa to stykker i gipsen, satte ballongen over engangskoppen og la engangsklutene med gips hver sin vei over ballongen. Lot tørke 15 min og sprakk hull i ballongen. Ferdig! :) Denne er litt mer robust enn drageegget som er laget bare med gips over ballongen, den føles litt mer ut som porselen. Mens denne tror jeg tåler litt mer. Bruk bakeark eller silkepapir i ønsket farge og surr rundt en plante å sett i eggpotta. Disse kan også males men jeg liker de sånn ;) 

  NB: hvis du skal lage med gips og ønsker å bruke til vase eller blomsterpotte så husk å sett blomsten i en brødpose før du setter den i gipsen, gips tåler ikke vann noe særlig og blomsten må jo ha vann så da må du beskytte gipsen med en brødpose :)


  - Sying pågår, overse rotet - 


  - Mammatid, babycal og symaskin, perfekt -

  Noen ganger syr Julian sammen med meg, han er veldig flink å skal klippe å måle sammen med meg og elsker å sitte på fanget å sy med symaskinen. Jeg begynte å sy mens han lå i magen min så lyden av symaskinen har alltid vært kjent for han, og som baby sovna han lett når jeg starta symaskinen <3 Denne gangen har jeg fått stoff fra svigermor og tenkte å sy et skjørt for første gang og en bukse. Match til søskenbarna :) 


  - Marihøne - 

  Ellers har påsken gått til bursdagsfeiringer, baking, påskesnop ski og aketurer. Håper du har fått litt inspirasjon her, tagg meg gjerne på instagram om du tester ut noen DIY - Statera_maritebeltoft. 

  #DIY #påske #drageegg #vase #gips #maling #egg #fingermaling #mamma #sønn #familie #baking #bursdag #instagram #blogg #mammablogg

 • Statera Marit Ebeltoft

  Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta