Statera - hits
Hjem Facebook Instagram

4

Føler det er litt ironisk å skrive dette innlegget akkurat i dag da jeg våknet og så jeg hadde glemt klesvasken i vaskemaskinen så den var blitt sur. Gulvmatten hang enda ute og det har regnet i natt så den er sikkert sur den og. Brødskiva gikk i gulvet og melkekoppen velta. Ikke den beste starten på dagen men da er det iallefall greit å tenke litt på hva jeg kan gjøre for at morgenen skal bli bedre heretter! 

| En god produktiv dag starter med en god morgenen |

 • Sørg for å få nok søvn. De fleste av oss trenger rundt 7 timer søvn om natten og søvnen er kjempeviktig. 
  Ro ned kvelden før, mange har god nytte av å mediter på kvelden for å finne roen og gi bedre søvn. 
  Søvnen er med på å restituere kroppen, sørge for normal celledeling, immunforsvaret ditt, hvordan hjernen fungerer samtidig som det gir det økt kreativitet og bedre fokus. Du har mange helsegevinster av gode søvnvaner. 

   
 • Start dagen litt tidligere enn vanlig.  Er du vant til å stå opp 07:00 så prøv å stå opp 06:30 - 06:45. Å gi deg selv litt bedre tid på morgenen kan være det som skal til for å unngå unødvendig stress utover dagen. 
   
 • Sosiale medier. Det er gjerne det siste du sjekker før du legger deg og det første du ser på når du våkner - dropp det. På kvelden ødelegger lyset fra telefonen for søvnen din og om morgenen gjør det at du starter dagen reaktivt istedenfor proaktiv. Vent heller en liten halvtime fra du våkner til du begynner å tråle sosiale medier. 
   
 • Morgengymnastikk. Det trenger ikke være den store greia men beveg litt på kroppen. Noen yoga øvelser, en gå tur med hunden eller bare deg selv, litt fell good musikk og noen dansetrinn? Uansett hva som føles greit, prøv deg litt frem. Med litt aktivitet på morgenen fylles kroppen med dopamin som er et velværehormon og skilles ut i situasjoner der velvære er tilstede. Dette gjør at du er mer skjerpet og jobber bedre utover dagen. 
   
 • Start dagen med et balansert måltid. En sunn fettsyre, en god proteinkilde og en god karbohydratkilde. Veldig mange glemmer proteinkilden særlig i frokosten så det kan være greit å ha fokus på.
  En proteinkilde kan være - 
  100 - 150 gram kesam, cottage cheese eller gresk yoghurt. 
  1 - 2 egg. 
  En porsjon makrell i tomat. 
  Bompisaft til brødmaten. 
  En boks tunfisk. 
  100  - 200 gram bønner / linsker / kikkerter. 
  Bulletproof kaffe / te.

   
 • Lister, to do. Enten du har mye å gjøre eller du bare liker å ha oversikten kan lister være tingen. Skriv ned dine gjøremål, det vil hjelpe deg å få tingene ut av hodet, stresse mindre samtidig som du kan jobbe mer målrettet mot disse målene dine gjennom dagen. 
   
 • En hyggelig pep talk med deg selv. Sett av 5 - 10 minutter slik at du kan gi deg selv en litt hyggelig pep talk. Trekk pusten dypt og tenk vennlige tanker om deg selv, det er noe de fleste av oss er ganske dårlige på. Om du syns det er vanskelig kan du prøve å tenke på et fint sted, visualiser stedet eller prøv å visualiser noe fint du har lyst skal skje. Dette er ikke bare for alternative personer, også idrettsutøvere trener MYE mentalt for å lykkes i sin sportsgren. Å nettopp visualisering og vennlighet mot seg selv er kjempeviktig for å ha troen på seg selv å ha større kjangs for å lykkes med dine mål. Enkelt men vanskelig. 

| Har du noen gode morgenritualer som gjør dagen din fin? |

Idag er det barnehagefri så Julian skal være med meg å bygge litt hyller, pusse og snekre. Så skal vi ned å omøblere litt på kontoret, møte tanten til Julian å bare kose oss med en rolig arbeidsfridag :D Nå skal vi tørke opp litt melkesøl, sette på vaskemaskinen på nytt, ta matta inn til tørking og gjøre dagen litt bedre ;) Lyst på oppskrift på deilige peanøtt sjokolade kjeks? Tenkte vi skulle bake litt i dag så får se om baksten blir vellykket. 
Ha en kjempefin kristi himmelfartsdag 

#familiekaos #småbarnslivet #godmorgen #startpådagen #statera #balanse #vennlighet #lister #blogg #mammablogg #barnehagefri #søvn #proteiner #sosialemedier #haenfindag 

 • 2

  Gratulerer med dagen kjære lesere. Håper dagen deres har vært og fremdeles er super. 
  Omsider skinner sola her men til tross dårlig vær har dette vært en super dag! 
  Toget hos oss startet ikke før 1230, så i 12 tiden var vi på plass ved hallen hvor toget begynner. Det regnet som bare det! Og etter en kort tid fant vi ut vi heller sku kjøpe oss lunsj og finne et tørt varmt sted å være på. 
  Pølse med brød ble spist og deretter tok vi turen på hurtigrute museum. Her vi bor har vi fått en av de gamle hurtigrutene plassert på land og med et flott hurtigrutemuseum til. Har lenge tenkt vi sku ta Julian med inn å se å idag var det fri inngang så vi spratt innom. Min farmor og farfar som har bodd på østlandet hele sitt liv jobbet i sin tid på hurtigruten som nå står på land her jeg bor, og det er jo litt koselig. Så idag fortalte jeg Julian om hans oldemor og oldefar som har jobbet på store båten og det var veldig fint. 

  Og hurtigrutemuseum falt i smak, så dette blir nok en fin tradisjon hver 17 mai fremover. Julian fant et eget barnerom med puslespill, tegnesaker, en hurtigrute i tre med brikker og figurer man kunne leke med. Så gikk han sammen med oss å kjika på voksdukker, gamle maskindeler og diverse. 
  Ved utgangen stoppa vi innom souvenir butikken og Julian fikk seg en etterlengtet matbokskoffert. Tror nesten den ble dagens høydepunkt. 

  Ellers ble det is, kaker, lapskaus, pølse med brød, snop, juice å bare kos! Feiret med familie hele formiddagen før vi på ettermiddagen tok frem uteklærne og syklet oss en tur. En herlig dag som nå avsluttes med netflix & chill. 

  Snaps fra dagen idag - 

  Bunaden til Julian er strikket av tanten til Thomas som bor på Dønna og er en bunad som har gått litt i arv i slekten, utrolig fin men hva den heter vet jeg ikke. 
  Jeg driver å flytter inn i nytt kontor om dagen så i morgen er det bare å jobbe på, håper å være ferdig inne til iløpet av helgen. Skal fortelle mer om kontor oppstart en annen dag. 

  Hva er din 17 mai tradisjon? Har du hatt en fin dag? Hvordan har været vært hos deg? 

  #nasjonaldag #Norge #tradisjon #fest #bunad #museum #is #kake #pølse #blogg #statera #festdag #barnasdag 

 • 2

  Som nevnt ble lillesøsteren min konfirmert i går, og under nesten hele konfirmasjonen dunket hjertet mitt litt ekstra fordi jeg viste jeg hadde skrevet en tale, jeg hadde lyst å holde den men feiga ut. Jeg er ingen taler og det vet hun så godt, så hun tok det med et smil da jeg kom hjem til de og leste talen for bare henne istedenfor hele forsamlingen. Her er talen så dere og kan lese.

  Kjære lillesøster - gratulerer med konfirmasjonsdagen din. 

  Jeg vet ikke hvor gammel jeg var da jeg begynte å mase om å få en lillesøster eller en lillebror, men det tok noen år før du sku melde din ankomst. 
  Lenge var du altså ønsket, ikke bare av dine foreldre men også meg. Lenge har vi ventet på nettopp deg, og når du endelig kom og nå som du har vokst opp så var ventetiden verd det. 
  Du er ikke en typisk lillesøster som man leser om i bøker, det kan være det skyldes aldersforskjellen mellom oss. Allerede da du var baby ville jeg så gjerne beskytte deg mot alt, og du var kanskje den eneste som klarte å holde meg hjemme når tenåringen i meg ellers ville dra ut med venner.
  Med deg kunne jeg være hjemme, om du gråt å ikke fikk sove kunne jeg bære deg på kjøkkenet fremfor vasken - for du ble rolig av lyden av vannet. 
  Når du ble større kunne jeg legge deg, fortelle eventyr å synge alle de 6 sangene vi hadde valgt oss ut i nattasang- samlingen vår. 


  Du vokste opp som barn gjør, men du var aldri plagsom for meg (ikke en gang idag når stjeler bursdagen min ;)). Du har fra første stund vært omtenksom og tvers gjennom snill.
  Du stiller opp for vennene dine og du er hjelpsom for familien din. Du har alltid vært flink på skolen og kommer nå hjem med gode karakterer, seriøst lite fravær og god orden. Du gjør det veldig bra. 

  De gangene livet har vært vanskelig med deg har du vært så flink!
  Du står i det, viser til at du er du og det er faktisk bra nok! Jeg er stolt så av deg. Jeg sku ønske det fantes flere som var som deg.
  Du er følsom og jeg håper du kan se på det som en styrke og ikke en svakhet, vis dine følelser uansett.
  Ofte vil man dele erfaringer og råd men det er ikke så lett å lære av andres erfaringer, for din situasjon er alltid unik.
  Gjør dine egne erfaringer, ta dine egne valg, du kommer til å gjøre både rett og galt og du kommer til å feile og til å lykkes. Jeg er glad jeg kan få være her på sidelinjen mens du går din egen vei. Når du trenger noen å være sammen med, når du trenger noen til å lytte, når du trenger noen konkrete råd skal jeg gjøre mitt beste - uansett hva vil jeg alltid være her for å støtte deg som en storesøster skal.
  Du kan alltid si det du mener, og like viktig er det å alltid mene det du sier - da tror jeg du vil komme langt. 

  Du kan be om styrke og livet vil gi deg vanskeligheter slik at du kan bli sterk. 
  Du kan be om visdom og livet vil gi deg problemer du kan løse. 
  Du kan be om mot og livet vil gi deg farer du kan overkomme. 
  Du kan be om kjærlighet og livet vil gi deg mennesker du kan elske.
  Du vil ikke alltid få det du ber om, men du vil få det du behøver - ta vare på dine erfaringer og rådene du finner langs veien- de vil være nyttige en dag.

   

  Allerede som baby ville jeg gjerne beskytte deg mot alt...... og det vil jeg enda <3  #konfirmasjon #blogg #tale #lillesøster #storesøster #kjærlighet 


   

 • 2

  Altså! Dagen i går var bare helt fantastisk fra start til stopp, og den tok jaggu ikke slutt før i 03/04 tiden i natt! 
  Jeg hadde bursdag i går og lillesøsteren min ble konfirmert, så det ble en dag med stort selskap, trivelige folk, taler, kaker, middag, venner og moro. 

  Vi dro i kirken på formiddagen, skulle være der senest halv elleve og jeg hadde lovet mamma å være tidlig ute. Vel, vi var de siste som kom og konfirmantene sto ute å venta da vi kom småløpende inn i kirken. Jeg har nordlandsbunad men er ikke alltid så flink å få søljene på plass så det var det som gjorde oss forsinket i går. Da jeg kom til kirken var søljene feil plassert og den ene sto opp ned, jeg kan vel få for forsøket da? 

  Etter kirken møttes vi på lokalet der konfirmasjonsfesten skulle være. Det va utrolig flott pyntet og mens konfirmanten begynte å åpne kort var jeg sekretær å skrev ned. Gjestene kom og etterhvert ble det tid for mat. 
  Forret var potetsalat, melon, spekeskinke, aspargesbønner og rødvinssaus. 
  Hovedrett var laks, salat, potet og rømme. 
  Dessert var jordbærmousse med sjokoladehjerte. 

  Det ble en rørende tale under middagen og enda en under desserten, fine ord som konfirmanten kan ta med seg videre. 
  Julian var helt suveren i går! Storkosa seg i kirken, første gang han er der. Fant en plass litt bak i kirken der han kunne sitte å tegne, klippe, lese bøker å leke med bamser - supert! Og under maten var han også så flink, gikk litt i mellom men var flink å sitte å spise, drakka v storegutt glass og var så stolt :) 
  I lokalet var der en stor tom sal bak så der fikk han være med balansesykkelen sin, fotball og piano. Så han kosa seg! Det kom flere folk til kaffe og kaker, og kakebordet var ikke noe å gå glipp av! Herregud så mange gode kaker da!! 
  Og snille mennesker som har stått på å baka å tilogmed tatt hensyn til meg og Julian. Et par kaker uten egg og de fleste kaker uten laktose, det er veldig fint gjort da. Og smaken var det ikke noe å si på, nydelig! 
  Konfirmanten selv holt en takketale og var så søt og god at hun gratulerte storesøsteren sin med dagen og fikk alle gjestene sine til å røyse seg opp å synge bursdagssang  Det var både fint å rørende gjort. 

  Dagen begynte å nærme seg kveld iallefall for vår lille gutt, så da han spurte om vi kunne dra hjem og sove gjorde vi det. 
  I dusjen å inn med en brødskive ( skjønner ikke at han klarte å tenke på mat så mye kake som han spiste ) og rett i seng, sov så godt. 
  Da trodde jeg det var kveld og slang meg på sofaen med joggebukse for å slappe av etter en lang dag. Plutselig kommer Thomas opp å ber meg gå å finne frem en kjole å gjøre meg klar. Først bare lo jeg for jeg trodde han tulla men neida. Han hadde holt en hemmelighet i flere dager å jeg sku bli henta snart så det var bare å få på seg finstasen igjen. 
  En stund etterpå kom en venninne på døren og i bilen satt en til. Med boblevann, gaver, blomster og klemmer ble det en liten bursdagsfeiring i går kveld - plutselig! Og det var så fint! En liten kidnapping og mye latter og kos.

  Tusen tusen takk til dere alle sammen for en super dag, jeg virkelig kosa meg fra start til stopp 

  #konfirmasjon #fest #lillesøster #venner #familie #kirke #mat #kake #boblevann #bursdag #blogg #statera 

 • 2

  - Vurderte du noen gang et annet valg enn kirkelig konfirmasjon? 
  - Jeg vurderte borgelig men kunne ikke tenke med å ikke konfirmere meg i det hele tatt. Foreldrene mine sa at jeg fikk bestemme selv.

  - Hva skjer i helga? 
  - Fredag skal vi ha på bunader og gå gjennom det som skal skje på søndag. Jeg skal ha på meg en bunad som er sydd om til å passe meg. Og søndag skal vi først se filmen om oss selv i Hurtigrutenes hus før vi drar i kirka. Hva som skal skje der vet jeg ikke før fredag. Etterpå skal familien møtes til middag og kaffe. Dåpskjolen min skal henges opp og jeg skal holde en takketale. Jeg er ikke så glad i å tale. 

  - Er gaver viktig? 
  - Hehe. Er vel det. Jeg ønsker meg aller mest Playboy-ting. Og penger. Jeg har lyst til å kjøpe med mobiltelefon og spare til sertifikat. De som har konfirmert seg på Melbu fikk omentrent 10 000 i tillegg til gaver men jeg vet ikke hvor mye jeg får. Jeg vet om en som fikk 22 000. Men jeg konfirmerer meg ikke for pengene - det blir feil. 

  - Hva kommer du til å huske best?
  - Øksnesnatta og helikopterturen. Også gleder jeg meg til søndagen. Det er litt flaut å ha på den kappa, men alle skal jo ha den på. 

  - Blir man mer voksen av å konfirmere seg?
  - Mange får lov å være mer ute. Kanskje man får litt mer ansvar? 

  Okeeeeei, sjekk de svarene da! Om det fremdeles var noen tvil så er dette meg i et intervju med lokalavisen i forbindelse min konfirmasjon for 11 år siden. Her var jeg altså 15 år, og som dere kanskje husker fra innlegget om tatoveringene mine så var jeg over gjennomsnittet opptatt av Playboy på denne tiden. Min første tatovering er en Playboy kanin på magen min (som aldri ser ut til å forsvinne).
  Hvor denne besettelsen på Playboy kom fra er ikke godt å si men jeg husker jeg heldigvis ikke var den eneste som gikk rundt med Playboy ting på denne tiden. Det var eget Playboy merke på bukser og det var øredobber, bikinier, vesker og mer til med denne kaninen på. 
  Litt søtt at jeg hadde lyst til å bruke konfirmasjonspengene mine til å kjøpe meg mobiltelefon da ;)

  #konfirmasjon #flaut #playboy #15år #lengesiden #ungdommen #mote #intervju #blogg #statera #hverdagsliv #bedrekjent

 • 4

  1. Hvilke serier ser du på for øyeblikket? 
  Pretty Little Liars, 13 good reasons, greys anatomy, blacklist, blindspot oooog home and away xD

  2. Hva er dine beste egenskaper? 
  At jeg er ganske snill og kan sette meg inn i andres situasjon :)

  3. Hva er dine verste egenskaper? 
  Jeg er passe morgengretten også kan jeg høres sur eller frekk ut til tider, dette er nok mest når jeg er stresset eller veldig opptatt med noe annet slik at jeg ikke følger helt med.

  4. Blir du raskt sint, eller er du langsint? 
  Både ja og nei. Er jeg stresset eller trøtt er lunta kortere enn ellers. Jeg har alltid trodd jeg var ganske utålmodig av meg men jeg er faktisk utrolig tålmodig. Langsint er jeg heller ikke.

  5. Hvordan er dine kjøkkenferdigheter? 
  Ganske bra, jeg trives på kjøkkenet og jeg syns det er gøy å eksprimentere med nye retter. Å rydde kjøkkenet om å om igjen syns jeg er forferdelig kjedelig og ønsker meg ofte en kjøkkenassistent som bare rydder for meg :P  

  6. Hvordan er du å bo med? 
  Ryddig, stille og grei tenker jeg.

  7. Hva spiser du i løpet av en dag? 
  Ganske mye mer enn hva folk tror.  

  8. Hva drikker du på fest? 
  Før barn ? øl, dram, baylis og wiskey. Etter barn ? brus. 

  9. Er du spontan eller fornuftig? 
  Jg er fornufitg spontan? Nei jeg er vel mer tenkende fornuftig enn hva jeg er realistisk fornuftig slik at en del av spontaniteten på de store tinga forsvinner. Spontant drar vi på turer i nærheten, finner på gøye ting å gjøre på ettermiddagen eller spontant begynner jeg å male stua en lørdags ettermiddag. Der jeg heller er tenkelig fornuftig er når det kommer til lengre turer, bruke mye penger eller om jeg skal kjøpe ting til meg selv.  

  10. Hvor mange barn vil du ha? 
  3. 

  11. For eller imot ulv i Norge? 
  For. 

  12. Blir du lett forelsket? 
  Nei, men nå har jeg jo vært forelsket i samme mann i nesten 8 år da så når det skjer sååå skjer det ;) 

  13. Hva ville du ha endret ved utseendet ditt? 
  Jeg endrer ting ved utseende mitt titt og ofte, hårfarge klarer jeg ikke bestemme meg for for eksempel. I dag skal jeg å fikse brynene mine med microblading også syns jeg det er gøy å trene og se kroppen stramme seg opp å på den måten ?endre? seg. Når det kommer til operasjoner og bootox så er svaret nei, ingenting, aldri.

  14. Hva ville du ha endret med personligheten din? 
  Det må vel være hvordan jeg takler stress på, der kan jeg bli bedre.  

  15. Hva liker du best med utseendet ditt? 
  Øynene tror jeg.

  16. Hva liker du best med personligheten din? 
  At jeg er omtenksom, veldig opptatt av at de rundt meg skal ha det bra.

  17. Hvor lenge har ditt lengste forhold vart? 
  7 år og still going strong <3

  18. Hva drømmer du om? 
  Drømmer om et bryllup i Irland, å reise til fine steder å oppleve kulturer, dra på konserter med musikere som inspirerer meg, få flere barn, bygge hus, fortsette å jobbe med det jeg gjør nå og såklart bli kvitt emetofobien å kjenne på et liv uten den J 

  19. Den beste middagsmaten du vet om? 
  Ehm, det er mye. Pizza, stekt ørret, taco, lettsaltet torsk, salater? 

  20. Hva drikker du mest? 
  Te. 

  21. Hvilke blogger leser du fast? 
  Konatil, fitfocuse, pappahjerte, dedication, fitliving, mammatilmichelle, casakaos, hjelptilhjelp, speiltvillingene, pilotfrue, matfrabunnen, annebrith, heleneragnhild, martheborge, komikerfrue. De jeg kom på nå.

  22. Hva gjør du akkurat nå? 
  Skriver, hører brannmann Sam i bakgrunnen, Julian drikker varm saft og vi snufser i kor ( forkjøla).  

  23. Hvilke type mennesker irriterer deg? 
  De som ikke lytter. At man snakker sammen og de er en helt annen plass, det blir falskt og tåpent. Eller man snakker sammen og de spør om det samme igjen og igjen fordi de tydeligvis ikke lytter, det er bare irriterende. Og når folk ikke hører etter og man må gjennta seg selv gang på gang?

  23. Hvor ser du deg selv om ti år?
  Da er forhåpentligvis mange av drømmene jeg skrev tidligere nådd. Da kan jeg sette nye drømmer og mål, familieferier og opplevelser vi skal gjøre sammen.

  24. Miste en arm eller miste en fot? 
  En fot.

  25. Hvordan er du når du møter nye mennesker? 
  Pratsom og grei.  

  26. Hva er ditt forhold til politikk? 
  Tror ikke jeg har et forhold til politikk. 

  27. Hater du noen? 
  Nei. 

  28. Elsker du noen? 
  Ja, heldigvis flere enn bare en :)

  29. Hva skal du i dag? 
  Først en rolig morgen så en tur på loppemarked og se etter skatter ogsåå bytur ( haha høres så teit ut, jeg skal til Sortland for de som er lokalkjent), microblading med brynene mine, innom noen butikker før jeg drar hjem igjen. Vel hjemme blir det vel middag, turgåing og lek før det er kveld og serie titting.

  30. Hvilke tema engasjerer deg mest?
  Trening, kosthold, psykisk og mental helse, DIY, baking, sying, familie, helse, reisemål, mennesker, hunder, interiør.. Sikkert flere ting også :)

  31. Er du ryddig eller rotete? 
  Ryddig.

  32. Hva er din naturlige hårfarge? 
  Kommunegrå xD Den er vel mellomblond?

  33. Det minst attraktive jenter kan gjøre? 
  Å være så utrolig kostbar og dramatisk.

  34. Det minste attraktive gutter kan gjøre? 
  Å aldri ta initiativ.  

  35. Hva tiltrekker deg hos det motsatte/samme kjønn? 
  Humor, empati, at han er hjelpsom, kjekk og en kvalitet som er passe ny ? en god pappa.

  36. Når var du sist sint? 
  Det er en stund siden, jeg husker ikke nøyaktig.

  37. Når gråt du sist? 
  I overigår kveld, var så trist på en serie :P  

  38. For deg er økonomi... 
  En fordel å ha og ha kontroll på. En frihet og et privilegium, privatsak for andre mens jeg selv er ganske åpen rundt tema.

  39. De 5 dyreste tingene du eier? 
  Huset, bilen, bunaden, hunden og barneutstyr.

  40. Hva skal du resten av uken? 
  Jobbe en del, være ute, bli frisk, spise deilig mat og slappe av :)

  41. Hva ligger på startsiden til "ny fane" på nettleseren din? 
  Jobbmail, blogg, privatmail, pixabay, exorlive og dailymotion.

  42. Hva skal du ha til middag i dag? 
  Det får bli opp til Thomas som for en gangs skyld er hjemme til middag :)   

  43. Hva er ditt favoritt-ordtak? 
  ?Never cheat on the girl of your life for the hoe of one night?.

  44. Hva er det verste du vet? 
  Angst.

  45. Kan du noen partytriks? 
  Ehm, nei? :P

  46. Hvordan er du som person? 
  Jeg er en ganske bra mamma, jeg er snill og rettferdig, jeg prøver å strekke til absolutt overalt, jeg er hjelpsom, jeg kan være stressa, jeg gjør så godt jeg kan og er stort sett fornøyd med det :)

  47. Favorittband? 
  Band vet jeg ikke, greenday? Elsker Ed sheeran, p!nk, hinder, coveringen til Tyler Ward, ellers går det i radio hits.  

  48. Hva skal du gjøre senere i dag? 
  Være ute, spise sjokolade, se på serie, drikke te å ta en paracett for hodepinen som sikker bygger seg opp til i kveld også :P  

  49. Hvilke mennesker går du best overens med? 
  Egentlig de fleste tror jeg. Mennesker med humor, selvironi, frie mennesker er kanskje favorittene.

  50. Om du skulle fortelle noe til den 15 år gamle utgaven av deg, hva ville det ha vært? 
  Kjære Marit, det er en grunn til at du reagerer som du gjør. Det er klart du er sint, og heldigvis for det. Det kommer faktisk til å gå bra :) <3

  De fleste bilder er tatt av Thomas Ebeltoft.

  #blogg #spørsmåll #hverdagsliv #småglimt #glede #kos

   

 • 6

  God søndag til deg, klar for en ny uke i morgen? Det er jeg! 

  Denne søndagen har fløyet avsted. Våknet av Thomas som skulle dra på jobb idag men momlet noe om å måtte måkke frem bilen først.. Ehm, jaha? Måkke frem bilen i slutten av april tenker du? Jepp, i Vesterålen eller nærmere bestemt lille Stokmarknes så snør det enda og det ganske mye! 


  - winter wonderland - 


  Han måkket og kom seg på jobb mens Julian og jeg ordnet litt på kjøkkenet. Vi har eksperimentere med brøddeigen, et firkorn- brød med bare 1 ts gjær og litt surdeig i og 50 - 50 emmer og hvetemel. Spent på resultatet, om det blir bra skal jeg dele oppskriften, det har nemlig vært mye prøving og feiling på denne brødbaker fronten ettersom jeg sku unngå gjær en periode. 
  Etter frokost og litt lek kledde vi på oss og tok frem bæreselen, den er det lenge siden vi har hatt fremme nå. Julian hoppa på ryggen og jeg spente selen fast så gikk vi oss en tur til sentrum. Det er litt for langt til sentrum for at Julian kan gå selv enda, så når vi nesten var fremme var han klar for å gå resten selv. 


  Vel fremme kom pappaens båt til kai og det ble det stor stas av! Det er nemlig veldig kult å kunne besøke pappa på båten, kikke seg litt om å være båtgutt Så var det tid for å bli med mamma på litt jobb, det ble også kompis besøk hos en gutt fra barnehagen og det var gøy! 
  Hjem til fiskepinnelunsj for så å komme seg ut igjen, måkke snø! Julian elsker snøen og å få være ute å måkke fra morgen til kveld. 
  Fikk frem sykelen og ville ned til mor og tante for å sykle litt i gata hos dem. Har blitt så flink med balansesykkelen sin på bare et par dager :) 
  " Se mor, har fått min aller første sykkel. Uten pedaler, det får jeg til sommeren!" - sitat Julian 2 år. 

  Middagen ble spist før vi satte snuten mot farmor og farfar. Farmor reiser til Italia og blir en uke, heldige farmor! :) 
  Nå som kvelden er kommet er det endel kontor arbeid på meg, noen kostplaner og oppfølgninger skal føres opp i kalenderen mens ukens matprepp planlegges :)

  Hvordan har din søndag vært? Er det snø der du er i verden? :)

  #søndag #findag #crazykid #mamma #blogg #livet #snøkaos #vinter #foodprepp #lovelife #lovefood #statera #familie #balanse #utpåtur

 • 2

  I går som det var påskeaften var vi på jakt etter påskeegg. Det er første gangen vi gjør dette og det har heller ikke vært en tradisjon fra da jeg var liten. Men jeg syns det var utrolig koselig! 
  Ikke mindre enn 3 påskeegg hadde vi gjemt på forhånd. 


  - Lykkelig jeger på jakt etter påskeegg - 


  Vi snakket sammen om påskeeggene og hvem som hadde lagt de ut kvelden før, vi ble enig om at det var påskehare Fillip som hadde vært på ferd. 
  Mens Julian var sammen med bestemor og tante dro jeg opp i marka å la fra meg eggene, da han kom opp fikk han hente frem kartet fra postkassen. Først opp i en saugrind for å lete, høyt og lavt. Så glad da han så et påskeegg, dette påskeegget inneholdt en eske gomp og smoothie biter. 
  Videre opp i marka viste kartet at vi måtte kikke nøye i grantrærne. Å på en grein lå der et egg til, så her ble det en liten pause og noen tom & jerry kjeks ble spist. 
  Kartet fortalte så at vi måtte finne en elv. Dagen før hadde han spurt meg om han måtte ha med fiskestang for å fiske etter påskeegg så det var jo klart, fiskestang sku vi få til. Ved elven sto der en fiskestang og nedi elva lå der en pose festet til stanga. Fiske, fiske, dra og jobb - opp sku posen å hva finner vi her? 


  - Fisker etter påskeegg - 


  Et siste påskeegg med en Olaf pez snop figur. Kjempestas! 
  Vi gikk opp til et vann og koste oss sammen med appelsin, klatring på stener og i busker, kvikk lunsj og litt kaffe :)

  Gleder meg allerede til neste år, er så moro med slike lurerier man kan gjøre når barna er små nok til at det er gøy ;) 
  Kjenner det skal bli litt godt at påsken går mot slutten nå, veldig mye snop for store og små ;) 
  Nå skal vi ut å grille pølser før vi skal på middag til min bestemor senere. Håper påsken er fin for dere også :)

  #påskeegg #påskeaften #jaktenpåpåskeegget #utno #snop #sukkerhode #middagsbesøk #grillpølse 

 • 3

  De fleste av dere har sikkert sett uglen på høyre armen min, og flere har spurt om jeg har flere tatoveringer så da går vi gjennom tatoveringene og grunnen bak de. 

  1. Min aller første tatovering er en tatovering som ble sagt å sku forsvinne etter 7 år, det gjorde den IKKE. Jeg tok den da jeg var 15 år, er IKKE stolt av den og den ser grusom ut. Å joda, jeg ble jo frarådet og advart mot å ta tatovering, med tanke på både motiv og sted på kroppen men nei, hørte ikke etter - var jo 15 år ;) 
   Iallefall, det er en playboy kanin, plassert på høyresiden av magen, ved hoftebeinet. På denne tiden var playboy kaninen veldig populær og fantes på både ørebobber, klær, smykker, klokke osv. Håper det er noen andre som husker denne tiden? ;-) 
   Og det er igrunn ingen mening bak tatoveringen bortsett fra anger og at jeg var ung og dum. Etter et svangerskap har kaninen flyttet på seg, fått noen strekkmerker og ellers er den bare ikke fin. 

    
  2. Andre tatoveringen min tok jeg i syden, i Bulgaria. Hadde i lang tid tenkt på hva jeg ønsket meg og var klar på at det sku være en blanding mellom drage og ørn. Litt vanskelig å få frem visjonen min til han som sku tattovere så denne er heller ikke slik som jeg hadde sett for meg. Den er plassert mellom skuldrebladene mine og symboliserer for meg styrke og frihet. 


    
  3. Tredje tatoveringen tok jeg også i syden, denne i Hellas. Denne tatoveringen er ganske personlig for meg, det er en fjær med tre fuler som flyr avsted. Fjæren representerer håp og de tre fuglene står for - third time's the charm. 


    
  4. Fjerde tatoveringen min er uglen på armen, en ugle som sitter på en drømmefanger, i yndlingsfargen min petrol. Uglen står for visdom, all kunnskap og erfaring jeg har fått de siste årene, drømmefangeren er enkel og greit for drømmene mine som også kommer til rette. På ene fjæra til drømmefangeren står navnet til sønnen min - Julian. 

    
  5. Femte tatoveringen min er plassert på pekefingeren min, her står det " Mamma". Denne tatoveringen har flere betydninger for meg, en av de er en hyllest til min egen mamma. 2016 som tatoveringen ble tatt var et veldig turbulent år for meg og jeg hadde ikke kommet så godt ut av det om det ikke var for henne. 

    
  6. Sjette tatoveringen min, foreløbig den siste jeg har men det kommer garantert flere! Dette er et anker, plassert på venstre hånd mellom pekefinger og tommel. Et minne om alle sjømenn i mitt liv, samtidig som en påminnelse om pusten - pusteanker


   Nå skal vi feire bursdag her hjemme, sleng gjerne med en hilsning i kommentarfeltet. Min kjære samboer gjennom tykt og tynt blir 29 år idag! 
   Gratulerer med dagen Thomas, beste venn, kjekkeste kjæresten, snilleste mannen og den mest fantastiske pappaen <3

   #blogg #tatovering #inkedup #inkedpeople #bursdag #balanse #statera #loggerav 
 • 2

  / inneholder sponset pakke


  - Surdeigsbrød for første gang, og de smakte godt - 


  - Satt en ny batch med kombucha før vi dro på tur, denne blir påskeinspirert selv om den ikke er ferdig før om 14 dager, etterfermenteres med gurkemeie og appelsin, gleder meg! - 


  - Ut på tur hører bompisaft med -


  - Nye vårsko, petrol! Ble fort byttet ut til skisko dag - 


  - Vårsol, bekk som bruser, skog og fuglekvitter. Perfekt - 


  - Husky ski - 


  - Far og sønn på akebrett -   - Så fint med lekeplass i skogen, slakkfisk ble fort populært - 


   - Ut på tur, aldri sur - 


  - Spennende pakke - 


  - Herlig sponset pakke fra jordnærhudpleie. Bodycream, magnesium badesalt, avokado såpe og olivensåpe <3 - 


  - Pakkelevering før påske, iherb pakke og pakken fra jordnærhudpleie, ser ut til å bli en fin påske - 

  Dagen ble avsluttet med god middag, litt husarbeid å omøblering, "blindspot" og smågodt fra påskeegget :) I morgen er det 29(!!) års dag her så i ettermiddag skal vi bake kake til Thomas. Fremdeles fint vær her så nå skal vi ut å nyte dagen:)
  Har bestilt Julian ny sykkel så gleder meg mye til den kommer! I ettermiddag kommet et innlegg med påske DIY du kan gjøre med barna, så koselig :)
  Ha en fin skjærtorsdag 

  #spons #jordnærhudpleie #iherb #slakkfisk #utpåtur #utno #vesterålen #visitvesterålen #påske #DIY #statera #balanse #skjærtorsdag #ski #husky #snaps #kombucha #fermentering #surdeig 

   

 • 4

  Tusen takk for responsen på innlegget "Beklager- at det er fælt for deg at jeg har angst!". Dere har delt, kommentert, kommet bort til meg og snakket og takket. Det har vært mye forståelse, og det setter jeg stor pris på. 

  Idag har vi hatt en koselig dag sammen. En tur på biblioteket før vi suste på mandagshandlingen. Idag ble det kjøpt inn litt ekstra for vi har laga påskesnop sammen :) Utrolig gøy og oppskrifter kommer i morgen så det er bare å glede seg 


  Her er ukesmenyen vår, oppskrift på kjøttdeig og spagetti kommer den også. Den har vært en storfavoritt for Julian siden han begynte med fast føde. Hjemmelaget kjøttsaus med masse gode grønnsaker som er utrolig deilig på smak, så denne kan man servere hele familien med den beste samvittighet :)

  Nå er det kveld for minien i huset og jeg skal få gjort unna dagens treningsøkt før jeg skal innom butikken enda en tur å se etter iduns surdeig. Veldig spent på den! 
  Håper du har hatt en fin dag idag :)

  #ydmyk #angst #surdeig #påskesnop #blogg #ukesmeny #hjemmelaget #statera

   

 • 4

  God torsdags formiddag, snart helg og PÅSKE! 


  I år har vi jo litt påskefølelsen siden Julian har begynt i barnehage og det derfor er markert fri. 
  Idag skal jeg få gjort unna et par møter, en joggetur med huskyen etterfulgt av rumpetreningen  Elsker rumpetrening, her snakker vi en stor muskler hvor man fort kan se resultater, så dette er trening som gir motivasjon til å fortsette for meg  

  På ettermiddagen idag har jeg lovet Julian å bake kjeks, før vi skal suse en tur til tippoldemoren hans. Ikke alle som er så heldig at de kan dra på besøk til sin "tipp". 
  I morgen kommer Thomas hjem fra kurs, alltid stas å få pappa hjem  
  Også har vi planlagt noen påske DIY som vi kommer til å dele med dere. 
  Nå får jeg komme meg igang så jeg rekker rundt før det blir barnehagehenting.
  Ha en fortsatt fin torsdag! 

  #blogg #balanse #statera #rumpetrening #husky #joggetur #kjeksbaking #påske

 • 2

  Når været er så fint som det er for tiden så er vi ute store deler av dagen, minstemann elsker å være ute. Det er flere ganger i uken han bæres inn gråtende over dørstokken fordi han så gjerne vil være enda lengre ute ;)
  Så dagen i dag falt godt i smak. Ut på tur med både klatring i snødunger og steinkasting i fjæra  
  Uken som kommer blir barnehage, møter, jobb og oppladning til påskekos. Deler gjerne noen påskeprosjekter med dere om det er interessant? :) 
  Her er litt bilder fra dagen i dag. 

  Så deilig med dager som dette! :) 

  #utno #hvorforsitteinnenåralthåperute #søndagstur #fjæra #snø #barn #sønn 
   

 • 4

  Hipp hipp hurra for min fine og uerstattelige mamma som er 50 år idag 

  Dagen i dag har altså gått til bursdagsselskap å litt utelek.
  I går kveld rundt midnatt var jeg ferdig å pynte kaken jeg sku lage til mamma, jeg måtte vel å merke få litt veiledning fra Anne Brith underveis - tusen takk 
  Kaken ble en sjokoladekake med sjokoladesmørkrem inni og bringebærfromasj utenpå, pyntet som en rose swirl kake. Det er vell å merke min første gang når det kommer til en rose swirl kake så perfekt ble den ikke! Men kaken smakte godt og bursdagsdamen syns kaken ble fin, får si meg fornøyd der. 


  I bursdagen fikk vi servert nydelig finnbiff gryte og hjemmelaget potetmos og tørrfisksuppe med focaccia brød til. Litt av en servering, og maten var som vanlig upåklagelig 
  I bursdagen fremførte vi en sang vi hadde skrevet til bursdagsdamen, mye nerver på forhånd men sangen ble godt tatt imot med både tårer og latter. 
  Julian hadde veldig lyst å gå ut en tur så ettermiddagen ble tilbrakt i marka. Været er upåklagelig enda, nydelig påskevær. 
  Trym får trekke Julian på akebrett så her er alle fornøyde. På tur hadde Julian med en sprayflaske med blå konditorfarge, så det var stor stas å lage ansikt på snøballer. 

  Nå er det film kos å taco med Thomas før han i morgen reiser på kurs, håper dere har hatt en fin lørdag å ha en fortsatt fin helg! 

  #Bursdag #50årsdag #kaker #roseswirl #finnbiff #tørrfisksuppe #focaccia #utelek #påskevær #sønn #husky #vesterålen #lørdag #april #helg #statera #balanse #taco #kjærestetid 
   

 • 4

  Jeg elsker å drive med DIY prosjekter og er igrunn ganske handy om jeg skal si det selv ;) 
  Denne ansiktsmasken er veldig fin å bruke for å rense huden og hvis du sliter med et aldri så lite kviseutbrudd :)

  Du trenger: 
  1 ss gurkemeie
  1/ 2 ts ingefær
  En skvis sitron
  2 ss hvetemel
  1/2 ts honning
  Yoghurt naturell - til passe konsistens.

  Du rører krydderet, mel og honningen sammen og sper ut med naturell eller hjemmelaget yoghurt. Jeg påførte min med en skje, du kan også bruke fingrene eller en gammel sminkekost. La masken virke i 20 minutter, da er den ganske stiv iallefall. Vask / skrubb av, for ekstra effekt kan du lage en kroppsskrubb som du kan bruke for å vaske bort ansiktsmasken. Det lages enkelt og greit med sukker og olje. 

  Oppbevar ansiktsmasken i en tett boks i kjøleskapet, holder seg cirka en uke :) 
     #DIY #ansiktsmaske #gurkemeie #selvpleie #hjemmespa #balanse #statera #ingefær #sitron 

 • 6

  Hei hopp, håper dere har en fin start på uka :) 


  Pinterest.com

  På treningsfronten for i dag står det rumpe og lår så det gleder jeg meg til :) 
  Det ble noen spørsmål om jeg kunne dele hvordan middagsplanen for uken vår ser ut, og det kan jeg jo. På lørdag som kommer skal vi i bursdag igjen så da utgår middagsplanene for denne dagen :) 

   

  Mandag - Pizza :D
  Tirsdag - Torsk, rogn og potet.
  Onsdag -  Stekt sei i fløtesaus med gulerot og ovnsstekte poteter.
  Torsdag - Kyllingwok. 
  Fredag - Lasagne. 
  Lørdag - Bursdag hos mamma
  Søndag - Fiskesuppe. 

   

  #Mandag #middagsplan #liste #blogger #motivation #statera #balanse #nyuke #nyemuligheter #rumpetrening #bursdag

 • 4

  God søndag :)

  I vakre Vesterålen både blåser og regner vi bort idag også, før det til uken er meldt snø igjen. Våren lar vist vente på seg i år også. Men det er ikke mye man kan gjøre med været. Dagen idag blir nok mest innelek, men en liten tur ut må vi. Huskyen vår, Trym trenger en luftetur og det kan godt være småbarnsforeldrene trenger en luftetur vi også ;)

  Vi skal lage søtpotetsuppe til middag idag, blir aldri lei den :) Så får vi se om det blir litt mat prepping for uken som kommer, Jullian syns det er så fint å få være med på kjøkkenet så det er alltid gøy.

  På fredagen var vi i bursdagsfest hos en venninne, med tema fifty shades of grey. Veldig gøy og veldig mange fine folk :) 
  Lørdagen var en rolig dag med besøk, taco og film. Deepwater Horizon kan jeg anbefale om du ikke har sett den :) 
  Nå venter en ny uke med barnehage, møter og jobb. Så mye spennende som skal skje fremover. 

  - I don't wanna live forever, 'cause i know i'll be living in vain -

  - I'm sitting eyes wide open and got one thing stuck in my mind - 

  - Baby, baby, I feel crazy, up all night, all night and every day -

  - I see you around in all these empty faces​ -  Hva har du gjort i helgen? 

  #bursdag #helg #luftetur #film #maskerade #fest #fiftyshades #idontwannaliveforever #søtpotetsuppe #husky #kos #søndag #foodprepp #taco 

 • 4

  Her er 10 ting som jeg ser frem til nå som dagene blir lengre og lysere, våren sniker seg innpå å forhåpentligvis stiger gradestokken også litt ;)

  1. Lysere dager! Det kan godt være det har noe med mammarollen og gjøre, men etter jeg fikk barn har mørketiden virkelig markert seg. Det er utrolig deilig nå som dagene er lengre og lysere, vi kan faktisk gå ut etter 1400 om dagene :) 
    
  2. Varmere dager. Denne henger litt på den første- det er så mye enklere å bare gå ut å kose seg når man slipper denne trelags påkledningen. Noen ganger tar påkledningen lengre tid enn tiden som faktisk brukes ute. 
    
  3. Bursdager, i tiden fremover er det endel bursdager som skal feires. Bursdager er så koselig, være sammen med fine folk, spise deilig mat, gi gaver som forhåpentligvis faller i smak og bare gjøre noe litt utenom den vanlige hverdagen :) 
    
  4. Jobb. Det skjer morsomme ting på jobbfronten og som jeg gleder meg veldig til! Mer om dette kommer nok etterhvert :)
    
  5. Turer - vi bor jo i vakre Vesterålen og har naturen som vår nærmeste nabo så og si. Vi er en familie som elsker å gå på tur, spise ved bål, ha lunsj i skogen osv. Så dette gleder jeg meg til å gjøre mer av.
    
  6. Trening - jeg skal iløpet av kort tid starte en ny treningsutfordring og få testet et nytt treningsprogram. Dette er noe jeg syns er utrolig motiverende og som jeg gleder meg mye til. 
    
  7. Med bursdager i vente, varmere kvelder og etterhvert sommer så hører det med endel matglede også. Så det vil nok bli eksperimentert litt på kjøkkenet, desserter, bakst, salater og den slags :D
    
  8. Filmglede! Når jeg skal slappe av eller vi har kjærestetid er det ofte vi ser film sammen. Og det har kommet endel nye filmer som jeg gleder meg til å få sett :)
    
  9. Vi skal komme oss på noen små utflukter sammen. Julian har i lang tid spurt om å få dra tilbake på akvariet så det er noe vi skal få gjort. Sist vi var der var det strålende sol, humøret var på topp og hele dagen ble så fin. 
    
  10. Tid med venner. Dette er noe som har stått lenge på planen min men med en mann som har vært borte annenhver måned og livet ellers som skjer så har det faktisk vært alt for lite tid til venner. Så dette er et prioriterings punkt jeg gleder meg til å gjøre noe med. Gode venner bør man ikke ta forgitt, og litt venninnetid er ofte den beste terapien som fins ;) 


  Alle bildene er tatt av Thomas Ebeltoft ( bortsett fra det siste siden han faktisk er med på bilde selv ). 

  Hva gleder du deg til? :)

  #glede #familie #uteliv #natur #Vesterålen #utno #venner #statera #balanse #trening #matglede #sønn #husky 

 • 0

  Julian på 2 år er forbauset over sokkene.
  J - To forskjellige mamma? 
  M - Ja vennen, to forskjellige men fremdeles sokker.  

  Verdensdagen for downs syndrom 21 mars markeres blant annet på denne måten, å gå med to forskjellige sokker. For å vise at man kan være forskjellig men fremdeles like. Sokk er sokk, menneske er menneske. 

  #menneskeverd #WDSD #rocksokk #mangfold #statera #21mars #kjærlighet

 • 2

  Planen idag var jobbing og gå en lang tur med huskyen vår Trym. Men så blir det jo ikke alltid slik man planlegger.
  Været idag har vært passe ukoselig, og parkdressen vi venter i posten har enda ikke kommet frem. Så da bare det inn på kjøkkenet for å se om vi kunne lag noe gøy sammen, jeg og Julian. 

  Idag har vi testet ut marshmallows. Julian er allergisk mot egg så slike ting som dette er fint å lage selv da marshmallows som regel inneholder eggehviter. 
  Du trenger:

  1 dl saft
  1 dl vann 
  25 gram gelatinpulver 
  100 gram søtning

  Ønsker du å lage sukkerfrie marshmallows bruker du en sukkerfri saft og stevia eller fiber sirup til søtning. 
  Hvilke smak du ønsker på marshmallowsen avhenger av hvilke saft du bruker. 

  Kok opp vannet i vannkokeren og rør sammen geletinpulveret til det har løst seg opp. 
  Ha saften ( ublandet) og søtningen i en kjele og varm opp, bruker du sukker varmer du opp til sukkeret har løst seg opp. 

  Bruk en kjøkkenmaskin og visp sammen blandingene, start rolig og øk på. La det stå å vispes i 10 - 15 min. Nå har du fått en fluffy røre, hell den over i en passe stor form og sett i kjøleskapet noen timer.
  Nå er det bare å dele opp slik du ønsker og nyt. Marsmellowsene kan oppbevares i kjøleskapet :) 

  Her ble det bringebær stjerner av marshmallowsen, og de er så fluffy og gode! Perfekt kos på en dag om dette :) 

  #marsmallow #statera #balanse #hverdags #regnværsdag #innedag #kos #familietid
   

 • Statera Marit Ebeltoft

  Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta