Statera - hits
Hjem Facebook Instagram

0

Hei hallo, lenge siden en "samtale" med dere nå. 
Hva skjer? Hva gjør du?

Forje uke reiste jeg til Bergen og møtte Camilla som driver Sunt grep, hun startet en kursing med meg innen nevroflex. 
Nevroflex er et fantastisk fint tilbud og passer godt for de aller fleste så gleder meg til å høre tilbakemeldinger og lære mer. Har du prøvd nevroflex noen gang? 

Første kursdag var jeg ikke tilbake på hotellet før 23:30 på kvelden så det ble en lang dag med reising å mye ny lærdom. 
Dagen etter hadde vi et koselig frokostmøte på hotellet og mumset godt i frokostbaren :D Jeg fikk testet ut behandling på kunder og på meg selv, veldig lærerikt. 
Senere begynte reisen min hjemover, og startet med buss  fra Kvam til Bergen. Og i vakkert landskap var faktisk bussturen veldig fin. 

Hjemme har jeg fått fylt opp listen min med prøvekaniner og det er så gøy å se hvor forskjellig kroppene er og hvordan de responderer på behandling. Tror dette kommer til å bli supert når det blir mer kjent :) 

Idag er det Thomas som reiser på kurs så da skal jeg og Julian kose oss litt ekstra i morgen. Veldig deilig med mamma og Julian dag nå som Thomas er hjemme hver dag ellers :D 

Ja en ting til, har du smakt Coco chrunch kulene fra funkyfreshfoods? :O Herlighet, det er kanskje det beste jeg har smakt. Ja igjen, kokos og sjokolade er alltid en vinner hos meg. Jeg måtte rett hjem å prøve meg på en oppskrift. Er du interessert? <3

Her er noen snaps fra turen min, gi meg en liten lyd om at du er innom her da! :) 

Det var en kort men fin tur, neste gang tror jeg Julian og Thomas må bli med. Tror det hadde vært supert å besøke mikkelparken :) 

#nevroflex #bergen #reise #kurs #statera #balanse #snaps #hverdagsliv #mikkelparken #cocochrunch #funkyfreshfoods #tilbakemelding
 

 • 0

  Den 07.02.2016 ble det skrevet en artikkel fra NTNU om muskelsvekkelse på grunn av dårlig nerveforbindelse, og hvordan tunge løft kan forlenge livet. 

  Eldre som går i fjellet er ikke et uvanlig syn, men eldre på treningssenteret ser man ikke så ofte. Hva er egentlig aldring og hvorfor går det nedover med menneskekroppen jo eldre man blir? 
  Med riktig styrketrening kan eldre leve 10 - 15 år lengre, ikke bare eksistere men leve godt! 
  Studien tok for seg 20 åringer og 70 åringer, totalt 16 personer deltok. 
  3 ganger i uken kjørte gruppene igjennom et styrketreningsprogram på 30 minutter, forsøket varte i 8 uker. 

  Hypotesen til forskerne stemte, det er nervesystemet som har mest skyld for at musklene svinner. 
  "Forskerne festet elektroder i leggene til deltakerne, og satte strøm bak kneet. Det viste seg at nervesignalene som sendes til musklene er langt dårligere hos eldre enn hos unge." - kilde.

  Musklene hos 20 åringer er ikke særlig forskjellige fra musklene til 70 åringer, og 70 åringer kan med riktig trening få muskler slik som en 20 åring! 
  Det er kjempefint at blokkeringsproblematikken og dårlig nerveforbindelse nå blir dokumentert også ved NTNU. 

  Nevroflexmetodikken går direkte ut på å fjerne blokkeringer i nervesystemet og å stimulere vonde punkter. På denne måten kan man styrke nervefobindelsen og kommunikasjonen i hele ledningsnettet. Resultatet? Kroppen opplever å få gjenvunnen energi, styrke og økt bevegelighet i hele kroppen. 

  Styrketrening for eldre - 

  Tung styrketrening er supert, men mange er redde for å gjøre feil. 
  Gå til en veileder og få hjelp, det kan være lurt. Øvelsene bør være såpass tunge at du ikke klarer mer enn 4 - 5 repetisjoner. 
  Beinpress, nedtrekk og brystpress er tre supre øvelser eldre bør prioritere. 

  "- Jeg ble så mye sterkere i beina. Da jeg gikk opp Havsteinbakken fór jeg som ei fjær. Det er sant. Det kostet meg nesten ingenting, sier Steiro, som meldte seg inn på treningssenter da han oppdaget effekten av styrketreninga. - Harald Steiro (71)"

  #nevroflex #behandling #styrketrening #eldre #nervepunkter #nerveforbindelser #bevegelighet #vitalitet #blogg #statera #balanse #refleksologi 

 • 2

  Hei torsdag!
  Idag sitter jeg på flyet fra Stokmarknes på tur til Bergen til gode Camilla i Sunt Grep. Her skal vi kose oss noen dager med nevroflex kurs og masse nye erfaringer og inspirasjon. Gleder meg mye! 

  Nevroflex er kjempekjekt å kunne tilby i forbindelse med trening og kosthold samtidig som det passer til min røde tråd om balanse i hverdagen. Det er flest hverdager og det er nok der fokuset vårt bør ligge. Hva skal til for at du skal ha en fin hverdag? 

  Vonde nervepunkter er kroppens måte å signalisere ubalanser eller blokkeringer. Med nevroflex kan jeg behandle en underliggende årsak å ikke bare symptomsbehandling. Personer som har nytte av nevroflexbehandling er personer med - 

  • Ryggsmerter
  • Skulder og nakkeproblematikk
  • Bekkenplager
  • Stivhet i kroppen
  • Ulike smertetilstander
  • Overfladisk pust og stress

  Ønsker du å prøve ut nevroflex må du gjerne sende meg en mail på - Marit@kostholdsveiledning.net slik at du kan få et supert introduksjonstilbud hos meg. 

  #nevroflex #Bergen #flytur #behandling #balansegang #fokus #årsak #systembehandling #blogg #hverdagen #bedreliv 

 • 0

  Det fins utallige mange dietter og kostholdsråd å det kan være forvirrende. Selv om det fins mange av de betyr det ikke at de er feil eller bare tull, det er bare lite sannsynlig at alt funker for alle. 
  Det dukker stadig opp nye råd og triks innen ernæring fordi vi mennesker er så forskjellige, og det som funker for deg trenger ikke funke for meg. 

  I mange år var det fett som fikk tyn i media, nå er største fokuset flyttet over til karbohydrater. Så er det sukker da, flere meninger der og. Kunstig søtning, naturlig søtning med eller uten påvirkning på blodsukkeret... Banan, gluten, melkeprodukter, magre produkter eller fulfett, listen bare fortsetter.
  Media har stor påvirkning på oss og siden det er så mange sider av kosthold og det er en så intim og personlig greie er det veldig lett å gi dårligsamvittighet eller skape unødvendig med kroppspress med kosthold. 

  Men hvordan fungerer dette egentlig da? En kostholdsveileder spiser vel aldri sjokolade? Jo. En treningsveileder dropper vel aldri treningen? Jo. 
  Og samvittigheten, nei den er ikke veldig eksisterende. Hvorfor? Fordi en matvare alene er ikke et problem, en bit sjokolade skaper ikke ubalanse og å droppe en og annen treningsøkt ødelegger ikke for alt du har jobbet mot. 

  Vi har tre næringsgrupper i kostholdet vårt, Karbohydrater, fett og proteiner. Å totalt fjerne en av disse næringsgruppene vil være ganske dumt og helt unødvendig. Det er sant at kroppen ikke trenger tilførsel av karbohydrater, dette er den eneste næringsgruppen kroppen kan lage selv, men den er absolutt tjent med å få tilført noen karbohydrater. Fett har og i mange år blitt hetset hit og dit i media, mens det nå er frikjent og klar til bruk. Proteiner skal man ha men ikke for mye og ikke for lite. Vi trenger disse næringsstoffene våre, og mesteparten av kundene mine trenger mer av de enn de tror. 

  Kostholdet og den dårlige samvittigheten fjerner matgleden for mange og gjør til at vi går rundt sultne i frykt for å spise. Mange av mine kunder får beskjed om å spise mer, mye mer enn de allerede gjorde og det til tross for et ønske om vektnedgang. 
  For noen handler det om å utelukke matvarer helt, da er det ofte snakk om de med intoleranser eller allergi. For de fleste andre går det fint med mengdebegrensning. Ønsker man vektnedgang er det lurt å kutte ned på tomme karbohydrater som øker utskillelsen av insulin som igjen er et fettlagrende hormon. 

  Kosthold trenger ikke være så komplisert, og kosthold alene er ikke alltid nøkkelen til dine mål. Noen spiser helt riktig men klarer fremdeles ikke gå ned i vekt på grunn av stress som blokkerer veien for dem. Andre trener for mye og spiser for lite å har rett å slett godt av en sjokomelk og en bolle, men andre der igjen har insulinresistens og trenger sunne fettsyrer i kostholdet sitt for å oppnå gode treningsresultater uten å føle seg helt ferdig. En balansegang er kjempeviktig. 

  Vær snill med deg selv, ikke gi media den makten til å dele ut dårlig samvittighet og misnøye. 

  #samvittighet #kosthold #neimat #jamat #statera #balansegang #kos #glede #misnøye #kroppspress #media #blogg #hverdagen

 • 0

  Jeg kan med glede meddele at Nevroflex kommer til lille Stokmarknes! Og jeg gleder meg! 

  Nevroflex er en effektiv behandling av nervepunkter. Den bygger på metoder fra refleksologien, og testbehandling viser gode resultater i forhold til å bygge god helse, restituering, styrke kroppens immunforsvar, helse og velvære. 
  Med nevroflexbehandling bruker man en NevroTapper som er utviklet og designet i Norge for å gi nervesystemet optimal stimulering. NevroTapperen har altså en tappe mekanisme som gjør at den er enkel å jobbe med og behagelig å få behandling med. Mekano-reseptorene i nervepunktene stimuleres av tappingpulsen fra apparatet som omdanner bevegelsesenergi til elektriske pulser som sendes ut i nervebanene. Denne pulsstimuleringen bidrar til å løse opp blokkeringer og øker energi-tilgang og flyt i nervebanene. NevroTapper stimulerer mange flere nerve-reseptorer enn det man klarer med hender/ fingre, da den jobber på med mekaniske pulsfrekvenser som dekker et mye større område. 

  https://youtu.be/1WdMCtXpMkQ
  Nevroflex er altså triggerpunktsbehandling som stimulerer kroppen til å reparere seg selv. Det er en kombinasjon mellom akupunktur og refleksologi. Nevroflexsbehandling er en helhetlig behandling med fokus på å ha en kropp i balanse.
  Nevroflexbehandling påvirker derfor hele kroppen:
  • Blokkeringer i nervesystemet
  • Avspenning og stimulering i muskulaturen 
  • Balanse i bindevev
  • Organer, kjertler, hormoner og stoffskiftet

  Det er mange ulike årsaker til at vi opplever slike blokkeringer som dette og stress er helt klart en av de. 
  Stress kommer i mange former, dårlig tid, matintoleranse, trening, vektproblemer, mange ting som skal gjøres etc. 
  Da kan man oppleve smerter, lite energi, utmattelser, matintoleranser og dårlig immunforsvar. 
  Metodikken bak Nevroflex er basert på kunnskap og kartlegging utviklet av norske refleksologer gjennom 25 år.
  Liker du ikke vonde nåler er dette helt supert!


  (Bilde lånt fra nevroflex.no)

  Hvorfor nevroflex sammen med trening- og kostholdsveiledning? 
  Fordi mange av mine kunder har disse blokkeringene og jeg ønsker å gi en så helhetlig behandling som overhodet mulig. 
  Jeg vil se deg som hele deg, hjelpe deg med dine plager slik at du kan nå de målene du setter deg og få en hverdag i balanse. 
  Med trening er det mange som trenger stimulering av muskler eller det kan være man har trent på seg en vond nakke eller andre vondter som NevroTapperen kan hjelpe med. 
  Med kosthold er det mange fordeler, enten det er snakk om immunforsvaret eller økningen i matvareintoleranser som stadig dukker opp, hvordan stress er en blokkering for vektnedgangen eller særlig med stoffskifteproblematikken. 

  Har du spørsmål er det bare å rope ut :) 

  #nevroflex #helhetlig #behandling #statera #balanse #stress #kroniskesykdommer #stoffskiftet #utmattelse #blogg 


   

 • Statera Marit Ebeltoft

  Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, også trenger det ikke være så avansert å gjøre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta