Statera - hits
Hjem Facebook Instagram

4

f barna til spise nok grnt kan vre en utfordring. Da er det viktig tilby de smakene flere ganger, gjerne med forskjellig tilbehr om i forskjellig form. For eksempel kokt, r, ovnsstekt og dampet. 
Denne gangen ble det brokkoli pizzabunn, og den smakte nydelig og ble jo ett eller fem hakk sunnere av den grunn :) S god lrdagskveld til dere, kanskje det blir denne som havner p bordet hos deg? :) 

Grnn pizza bunn - 

1/2 brokkoli 
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl fibra mel
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 ss chiafr i to ss vann - la st svelle noen minutter

Kok brokkolien helt mr, hell av vannet og mos til glatt konsistens. Ha mel, salt, bakepulver og chia fr i og rr godt sammen. Smr deigen ut p et bakepapir og stek 15 minutter fr du har p fyllet. 
200 grader. 

Som topping hadde vi denne tomatsausen - 

1 boks hakka tomater *
1 ts sukrin
1 ts salt
Pepper
1 ts eplesider
1 ss hvitlks olje

* Hell de hakkede tomatene over i et drslag ( ha en boks under for ta vare p tomatjuicen som kommer ut ). Ha tomatrestene fra drslaget over i en kjele og bruk dette til tomatsausen. Tomatjuicen som er til overs kan du ta vare p bruke til tomatsuppe eller i en gryterett senere. 

Ha alt i en kjele og la det surre seg litt der, nkser du en glatt tomatsaus bruker du en stavmikser og moser den. P denne mten fr du en rask, fyldig og god tomatsaus :) 
Videre kjrte vi p med mozzarella, pepperoni og salat som tilbehr :) 

#pizza #sunnmat #glede #brokkoli #tomatsaus #hjemmelaget #frabunnenav #statera #balanse #kos #blogg #mat #helse

  • 0

    Denne oppskriften er hentet fra lagbarnemat, ei flink dame som administrerer facebook gruppa " Hjemmelaget barnemat ". S glad for at det fins slike folk. 

    Uansett, denne brd oppskriften er den vi bruker aller mest. Julian har elsket den fra dag en og det samme har vi og andre som har knabbet til seg oppskriften. S her fr du ogs den :) 

    Denne oppskrifta gir 2 store eller 3 sm brd:

    600 g siktet speltmel (evt. siktet hvete)
    300 g sammalt spelt/emmer (evt. annet grovmalt korn)
    100 g linfr
    150 g havregryn
    50 g sesamfr
    50 g chiafr
    1 ss fiberhusk (kan slyfes, men anbefales da det forhindrer at brdene smuldrer opp)
    1 ts gjr
    1 l vann
    2 - 4ss kaldpresset olje ? oliven eller raps

    Nr du skal langtidsheve vil det si at du p en mte bltlegger korner du bruker slik at fytinsyren brytes ned. Fytinsyren brytes ned ved hjelp av et enzym kalt fytase, dette enzymet aktiveres ved bltlegging. 
    Korn og fr er laget for passere mest mulig ufordyd gjennom fordyelsessystemet, slik at de kan fraktes til nye lokaliteter og spire etter ha vrt gjennom fordyelseskanalen til dyr. De inneholder derfor "antibeitestoffer" som gjr dem vanskelige fordye. Korn/fr trenger overleve fram til de begynner spire, og de inneholder forbindelser som hindrer enzymaktiviteten som starter spiring (fram til de befinner seg i riktige forhold). Disse forbindelsene hindrer ogs enzymaktivitet i fordyelsessystemet vrt - som frer til at nringsstoffene ikke kan tas opp i srlig stor grad.

     

    Jo grovere kornet er jo mer fytinsyre er det og jo strre grunn for bltlegge. 
    Fytinsyre kan ogs binde seg til tarmveggen og gjre skade p selve tarmen. 

     

    Ved bltlegging blir kornet som nevnt lettere fordye men nringen fra kornet blir ogs lettere tilgjengelig. Jern, magnesium og sink som er mineraler vi gjerne vil ha tilgang p for unng symptomer og plager som kommer ved lave verdier. 
    Det meste kan bltlegges, det vre seg korn, fr, ntter, belgfrukter, trka frukt og planter som hirse og quinoa. 

    Bltlegging er enkelt og krever kun litt planlegging. 
    Kok opp vann i en vannkoker, la det kjle seg ned til ca 40 - 45 grader. Ha i en ts eller to med eddikk eller sitronsaft for aktivere fytasen. S heller du over nok vann til dekke, kornet, frukten, frene eller ntter. La det st p benken i 8 - 12 timer fr du heller av vannet. Deretter bruker du matvaren din p samme mte som du ville brukt den ellers uten bltlegging, men n med mye strre verdi for kroppen din. Ntter kan etterp trkes i ovnen p svak varme. 

    Men tilbake til brddeigen da. 
    Til vanlig bruker man en pakke gjr, her er det redusert til 1 ts. Det er fordi den langtidshever. Vannet du bruker skal ogs vre kalt, ikke varmt som ved mange andre oppskrifter. 
    Bland sammen som en vanlig brddeig, gjr, trt og vtt - olje til slutt. 
    Nr du er ferdig med langtidshevingen for eksempel morgenen etter har du deigen over i brdformer som vanlig og lar de etterheve der som vanlig ca 1 time. Stek p 225 grader midt i ovnen i 30 minutter, snu brdene ut av formen og la de steke uten brdform de siste 15 minuttene. Da blir brdet godt og passe sprtt :)

    #brdbaking #langtidsheve #statera #barnemat #voksenmat #fortarmen #nringsopptak #magnesium #sink #jern #blogg #kosthold #helse 

  • 2

    En bulletproof kaffe er enkelt sagt en kaffe med det lille ekstra i, en fett kaffe. 
    Syns du det hres litt rart og kanskje ekkelt ut sku tilsette noen smrklatter i kaffen din? Langt derifra. 
    Fettkaffe tilhrer faktisk en lang tradisjon og er supert for deg som trenger ekstra energi ilpet av dagen og for deg som vil booste fettforbrennings sonen din. 

    Smaken er nydelig, fyldig og god. 
    Her kan man gjre sm endringer for tilpasse den til seg selv. 

    En oppskrift g ut ifra - 

    1 kopp kaffe
    1 ss MCT olje
    1 ss ekte meierismr
    2 ss gelatin eller kollagen pulver
    Stning. 

    Velg favorittkaffen din, her er det flere forskjellige velge mellom. Du kan ogs bruke en te du liker godt, selv synes jeg chai te er supert til dette. 
    MCT olje fordi den gir rask energi, du kan lese mer om den her. 
    Ekte meierismr, smak og behag p hvilken av disse. Med eller uten salt, selv liker jeg den som er med salt men dette velger du selv. 
    Gelatin eller kollagenpulver, fordi det er en super proteinkilde og det gir kroppen mange gode aminosyrer som den trenger via kosten. 
    For de som vil kan stevia drper, sukkerfri sirup, sukrin eller kanel brukes som stning. 

    Det aller beste er helle ingrediensene i en blender eller bruke en stavmikser for blande godt. Det er skjeldent fristende med en kopp kaffe og et par spiseskjeer smr svidt rrt ut. 

    Enten du skal opp eller ned i vekt, beholde vekten, trener lite eller mye er dette en kaffe som virkelig gir kroppen din det lille ekstra. Med gode fettsyrer, rask energi, byggeklosser og den herlige smaken er det ingen grunn til vente med teste ut. 

    Har du smakt en bulletproof / fett kaffe / te fr? 

    #bulletproof #kaffe #te #fettkaffe #MCT #energi #arnika #statera #blogg #balanse #fett #protein #kollagen 

  • 2

    Jeg har plagdes s mye med knekkebrd oppskrifter gjennom rene. Og ikke vet jeg hvorfor for det ser ut til vre noe alle fr til lage. Mine har blitt rare p smak og ikke minst seige. 
    Men de her, ja de har jeg forelska meg i! Det er somregel alltid en boks med disse knekkebrdene her i huset, og de er perfekt spr og nydelig p smak med alt av plegg jeg har hatt p :) 

    Disse knekkebrdene er dessuten uten melk, kan vre glutenfri med glutenfri havregryn, de er uten gjr som mange knekkebrd inneholder og de er veldig god mot blodsukkeret ditt p grunn av sitt lave innhold av karbohydrater. 


    Oppskrift - 

    100 gram solsikkekjerner
    100 gram sesamfr 
    200 gram linfr 
    150 gram havregryn
    50 gram hirse
    1 ts salt
    1 - 2 ss kokosolje
    5 - 6 dl vann

    Rr sammen det trre og tilsett s vann og olje. Del rren i to ha p hvert sitt bakepapir. Legg s et bakepapir p toppen bruk en kjevle til fordele rren p bakepapiret, p denne mten slipper du gris og uendelig fordeling med slikkepott :) 
    Sett begge brettene i ovnen, varmluft 160 grader. 
    Stek i 45 minutter, ta ut og skjr opp. Snu n plassen p brettene, forje som sto verst str n nederst og motsatt. 
    Stek vider i 30 - 45 minutter. Avkjl p rist. 
    Knekkebrdene br oppbevares i metalboks, ikke plast. Jeg bleier fryse ned ene brettet, tiner fort og holder seg kjempegodt i fryseren :)

    Alle har tilgang til kostholdsplanleggeren og kan lage seg en profil og enkelt finne ut hvor mye av hva maten de spiser inneholder, det er det jeg har gjort her. 
    S disse tallene er ikke for at man skal vre ndt til telle nringsstoffene sine hele tiden men p akkurat denne var det veldig spennende kunne vise forskjellen. Knekkebrd mot vanlig brd - 
    1 knekkebrd er grovt regnet ha rundt 6 - 7 gram karbohydrater i seg, mlt imot en vanlig brdskive som har 12 gram karbohydrater i seg. 
    Nr det kommer til proteiner har knekkebrdene 4 gram proteiner mens den samme skiva kommer p rundt 2 gram proteiner. 
    1 knekkebrd er mlt til 9 gram fett mens en brdskive er mlt til 0,7 gram. Og som vi har sett og lrt s er ikke fett en ting vi trenger vre redd for. De som n sier de ikke blir mett av knekkebrd m kanskje prve om igjen. For med disse tallene er du ganske sikkert garantert bli mer mett og ha bedre metthetsflelse av 1 knekkebrd enn av 1 brdskive. 
    En annen interessant ting jeg la merke til er jern innholdet. Veldig mange sliter med lite jern, srlig kvinner og barn. Et av disse knekkebrdene inneholder 1,6 mg jern mens en brdskive bare inneholder 0,4 mg, et kjpe knekkebrd inneholder til gjengjeld bare 0,6 mg jern per stykk. Det er faktisk ganske stor forskjell! 
    For at jern skal tas bedre opp i kroppen er C vitamin ganske nyttig, knekkebrdet inneholder 3 mg C vitamin mens brdet er mlt til 0. Man kan selvsagt ke bde jern og C vitamin niv her med toppe skiven med plegg og frukt / grnt som er rik p jern og C vitamin :) 

    Se ogs - er magert alltid bedre? 

    #knekkebrd #fett #proteiner #karbohydrater #nringsstoffer #jern #verdensbeste #statera #blogg #blodsukker #allergivennig #balanse #diabetes #livsstil

  • 2

    Etter jeg fikk beskjed om gjr intoleranse har jeg mtte eksperimentere litt p kjkkenet. Og disse er virkelig favoritten! 
    Disse er uten egg og gjr, du velger selv hvilken type melk og mel du vil bruke s de kan fint vre melke og glutenfri ogs :) 
    6 polarbrd - 

    300 gram mel ( jeg har brukt spelt, emmer, jyttemel og grov bakemiks - like godt alle de forskjellige ) 
    1 ts hornsalt
    2 ts bakepulver
    1/2 ts salt
    1 ts stning ( jeg har brukt yaconsirup, sukrin og kokosblomstsukker - alle med god hell ) 
    3 dl melk ( jeg liker mandelmelk eller den nye quinoa og kokosdrikk )
    0,5 dl olje

     

    Sett ovnen p 225 grader.
    Disse er s enkle lage! Du bare rrer deigen sammen, blir litt kliss. Former til runde boller, bruk gjerne litt olje p hendene her og legg de p et bakepapir for trykke de flat. Om du nsker kan du lage sm hull i de for gjre de mer luftig. 
    Stekes i ovnen i 10 min p 225 grader, sett p varmluften de siste 2 - 3 minuttene. Nr de er gylden fine er de ferdige. 
    Du kan tilsette de urter og krydder du selv vil i disse, slik som dette syns jeg det funker med alt av plegg p :) 
    Mine har alltid vrt oppspist ilpet av 24 - 30 timer og har vrt god i den tiden. Jeg er alts usikker p om de er like gode etter ha logge p benken i 2 - 3 dager. Frys de oms ned for ta opp tin de du skal spise samme dag :) 

    Hper de faller i smak og gi meg gjerne en kommentar om du syns det er kjekt med litt alternative oppskrifter :D 

    #polarbrd #utenegg #utengjr #utenmelk #utenlaktose #utengluten #utensoya #allergimat #foralle #frifor #statera #balanse #blogg

  • 4

    Tler ikke melkeproteiner, laktose, gluten, soya, hvete...? Vel, denne yoghurten kan nok du ogs spise! Og den er utrolig god :) 

    Du trenger bare 

    • 2 kartonger kokosmelk 
    • 4 kapsler probiotika
    • Stning etter eget valg

    Resten er ogs veldig enkelt 

    • Hell kokosmelken i et glass, jeg bruker somregel rema 1000 eller gotan sine kartonger med kokosmelk men du kan ogs bruke de i boks. Har kokosmelken skilt seg bruker du bare den tykke kokoskremen for lage yoghurt - denne blir fyldig og fin. 
    • Har du probiotika i kapsler pner du de og heller over kokosmelken, har du i pulver bruker du tilsvarende mengde alts 2 - 4 ts. Husk rr godt. 
    • nsker du bruke stning kan du tilsette det n, steviadrper, sukrinmelis, fibersirup, trka frukt, vaniljepulver, kanel - hva enn du vil. 
    • La kokosmelken st i glasset p et lunt sted i 24 - 48 timer. Husk ikke skru lokket ordentlig p, oms bare bruk et papir over glasset festet med strikk. Det er viktig at yoghurten fr luft nr den skal fermenteres. 
    • Nr yoghurten er ferdig rr i den og sett p lokk for oppbevare i kjleskap. Topp med granola, ntter, frukt, br eller hva du nsker! 

    Da har du gjort ditt for gi kroppen din litt balanse, srlig tarmbakteriene dine vil takke deg :)

    #yoghurt #utenlaktose #melkefri #eggefri #glutenfri #soyafri #utenalt #allergiker #intoleranse #probiotisk #IBS #fordyelse #statera #balanse #velbekomme

     

  • 2

    For en herlig helg det har vrt! 
    Klassen min fra ungdomsskolen har hatt reunions helg og det har bare vrt utrolig koselig fra start til slutt. 
    Fredagen var vi samlet i et naust med nydelig utsikt over Hadsel fjorden, her ble det grilling og festligheter. 
    Lrdagen fikk vi en omvisning p skolen her, spilte langball sammen fr vi mttes igjen p kvelden i et lokale vi hadde leid oss. Omsider ble det sommer igjen her i Vesterlen noe som passet helgen vr ganske bra. 
    Det ble grilling igjen p lrdag, hamburger, grillskiver, plser, salater og mye godt. 

    Utover kvelden ble det mimring med bilder og gamle bker fra skolen med dikt og oppskrifter, bilder fra 1 klasse og oppover. 
    Musikk og mer langball, danse konkurranser og leker - for en herlig gjeng. Er morsomt se hvordan alle har forandret personlighet og hvor bra klassen gr sammen n i forhold til sm drama som var en del av barne- og ungdomsskolen. 
    High five og tusen takk til dere som har jobbet med reunion og stelt istand alt for helgen, jeg tror alle som mtte opp har hatt en utrolig fin helg :) 

    Det var helgen min kort oppsummert, tenkte ogs dele en ganske god smoothie med dere. Lrdagsmorgenen var en skikkelig kosemorgen, Julian sov lengre enn vanlig og vi alle var godt uthvilte og kosa oss p kjkkenet med smoothie eksprimentering. 


    Denne grnne herligheten er nok til 3 stykker - 

    2 never grnnkl ( frosen ) *
    3 terninger spinat ( frosen ) *
    5 terninger avokado ( frosen ) *
    1 glass saft
    1 boks ananas med juicen
    3 cm ingefr
    5 blader mynte

    Ekstra - 

    2 ss kollagen
    1 ss lecithin 
    2 ts purely greens
    1 ts glutamin 

    * Jeg kjper frosen spinat og bruker i smoothier, og ferdigvasket grnnkl som jeg oppbevarer i fryseren og bruker i smoothie da holder den seg lengre og etter min mening smaker bedre, og avokado kjper jeg p tilbud, nr den er moden skrelles den og skjrer den i terninger p samme strrelse som spinaten og fryser ned. Supert bruke i smoothie ogs holder jo avokadoen i mer enn 5 sekunder p denne mten ;) 

    Saften jeg brukte er sukkerfri saft med sokogsbr, du kan bruke den du vil. 
    Som ekstra har jeg hatt i kollagenpulver som proteinkilde for gjre smoothien balansert. Lechitin pulver fordi den er rik p plantefett, blant annet fosfolipider som er kjempebra for hjernen med tanke p hukommelse, utvikling og konsentrasjon. Purely greens for ke tilfrselen av grnnsaker til kroppen, denne er virkelig fin bruke for f tilfrt ekstra vitaminer, mineraler, enzymer, antioksidanter og sporstoffer. Glutamin er en aminosyre som er veldig bra for styrke fordyelsen, for slimhinnene i tarmen. Den skal ogs virke bra for deg som fler deg litt trtt og stresset. 

    En skikkelig super smoothie for kickstarte en super dag  
    Pst - husk bruk fordelskoden om du handler p arinka - 221746 s fr du 10% p kjpet ditt :)

    N ska sndagen avsluttes p eneste riktige mte, nemlig med kjresten, viaplay og en skl med smgodt :) 
    Hper dere ogs har hatt en fin helg, legg gjerne igjen en kommentar og fortell hva du har gjort :) 

    #reunion #2007 #1997 #smgodt #supersmoothie #greens #nringsstoffer #sukkerbombe #balanse #gyldnemiddelvei #statera #superhelg #mennesker #grill #bbq #klassetreff #lechitin #arnika #suprnature #kollagen #iherb 
     

  • 4

    Det er ikke bare bare finne p overskrifter til alle blogginnleggene det skal n sies! Ogs skal det jo fange oppmerksomheten din og skape nyskjerrighet, s n tipper jeg du lurer p hva i alle dager rugrot er? 
    Rugrot boller er alts grove boller laget p rug mel og med gulerot :D 

    Disse er nydelig til salatbollen, til suppa eller gryteretten, i matpakka, frokosten eller kveldsen med deilig plegg p. 

    2 store gulertter
    70 gram smr
    50 gram gjr 
    4 dl melk ( jeg brukte havremelk ) 
    6 dl rugmel 
    6 dl mel ( jeg brukte fibramel ) 
    1 ss honning ( obs, ikke honning til barn under 12 mnd, bytt heller ut med sirup eller dropp ) 
    1/2 - 1  ts gurkemeie

    Bollene blir passe grov, saftig og deilig med gulroten i og fr en nydelig farge fra gurkemeien :) Super fryse ned ogs. 
    Hper du har en fin sndag, her skal vi pakke sekken klar og dra p pen grd, kanskje fr vi muligheten til ri p hest ogs :) 

    #rugrot #boller #sndag #bakst #blogg #familie #pengrd #ridning #barn #kjrlighet #balanse #statera #gurkemeie #rug 

     

     

  • 2

    Stekt ris er en matrett jeg virkelig elsker. Kan gjres p mange forskjellige mter, litt som en wok egentlig. 

    Dette er en grnn stekt ris - og fargene gjorde middagen spennende for 2 ringen ;)

    1 blomkl
    1 pose boil in bag ris
    1/4 fenikkel 
    5 terninger spinat ( frosen ) 
    1 snacks paprika
    Purrelk
    2 gulertter
    3/4 boks mais
    1/2 boks rde linser
    1 pakke bog skinke
    1/2 kopp kylling fond
    2 - 3 ss soyasaus
    Olje til steking

    Rasp blomklen i rivjern og stek dette frst i en panne med olje, jeg brukte hvitlksolje. Ha risposen i vann og sett til koking.
    Kutt opp resten av grnnsakene og ha det i pannen ilage med. 
    Kutt opp bogskinken  og stek den i litt olje sammen med rde linser. 
    Nr risen er ferdig kan du ha den over sammen med grnnsakene, ha i kyllingfond soyasaus. 
    Ha over skinken og linser tilslutt. Server! Pssst - det er veldig godt med ntter p toppen :)
    Det blir alltid mye nr man lager stekt ris syns jeg, men det er jo bare fint! Da har man middag eller lunsj noen dager fremover. Vinn  - vinn 

    Liker du denne grnne stekte risen s tagg meg gjerne p instagram s jeg vet om oppskriftene mine faller i smak :) Statera_maritebeltoft :)

    #stektris #friesrice #grnn #nring #clean #foodprepp #statera #balanse #jatakk 

  • 2

    I gr og idag har vrt en grei kjkkendag. Baka brd, knekkebrd, kjeks, endel smoothier, coco chrunch kuler, laget opp stekt ris for lunsj ut uken og disse deeeeilige kjttbollene uten egg :) 

    Jeg syns det er utrolig kjekt og lettvint lage opp mat for ha klare mltider i uken som kommer. Det er ikke alltid jeg er like fremp men det er noe jeg foretrekker ;) 

    Disse kjttbollene er supre for alle sammen, ogs babyer. Julian elsket disse da han var mindre og kunne begynne spise litt selv. 
    Oppskriften er litt p yeml men her er et greit utgangspunkt.

    30 - 35 kjttboller - 

    800 gram kjttdeig
    1 ts / bs salt
    1 ss sildkrydder ( eventuelt pepper, anis, allehnde, nellik, muskat, chili, gurkemeie... )
    2 ss smr
    4 - 8 ss melk
    1 ss potetmel
    Rdbetter *
    Stpotet *
    Vrlk *

    * Frivillig ingrediens.

    Ha kjttdeigen i en bolle og str over krydder og potetmel. 
    Smelt smr og ha melken i smret for s hell over kjttdeigen. 
    Kna det godt sammen. Om du nsker ha i grnnsaker s hakk det opp ha i til slutt. 
    Jeg syns kombinasjonen rdbetter, stpotet og vrlk er SUPER! Ogs fr man i seg litt ekstra godsaker p den mten. 

    Form til kuler og legg p et bakepapir. Stekes i ovnen p 200 grader i 15 - 20 minutter. 

    Kan fint fryses :) 
    Jeg bruker kjttbollene til omelett, power salat, i middag med stpotet og blomklmos, stekte poteter, i wok eller til supper :)

    #middag #foodprepp #statera #forkjp #balanse #nringsrik #clean #renmat #jatakk 

  • 7

    Voksne og barn spiser mer frukt og grnt om det er tilgjengelig. Gjr det enkelt for deg selv, kjp inn og sett frem. Her er en mte tilberede p for utforske nye smaker, kombinasjoner og det er jo fint se p da! 

    Gulrot i staver
    Stang selleri 
    Eple
    Peanttsmr med valntter

    Peanttsmr lages enkelt med mikse peantter og andre ntter du mtte nske uten salt, olje, stning og litt salt sammen. Jeg har en Wilfa raw fuel blender som er super til dette, den kan nemlig g i ett i 10 minutter uten bli varm. Er nesten ikke grenser for hva man kan lage i blenderen men det fr jeg komme tilbake til :D 

    Foto: Thomas Ebeltoft

    Snacksen er god til hverdag og som helgekos, hper du lar deg inspirere og at dine sm liker de sterke fargene og gode smakene! :) 

    #snacks #kos #balanse #frukt #grnnsaker #ntter #nttesmr #dipp #statera #barn #voksne #mamma #blogg 

  • 2

    Det er sommer og varmt, smoothier er en stor slager p denne tiden :) En smoothie kan du lage dagen fr slik at du har frokosten klar allerede fr du str opp, og det kan vre veldig greit noen dager :) 
    En smoothie er et supert mltid s lenge den bestr av noe annet enn bare frukt og juice. 
    Her fr du oppskrift p en balansert fullverdig smoothie! 

    Lilla herlighet - 2 - 3 glass :

    1 stang stangselleri
    2 frosen puter spinat
    En skive sitron ( uten skall... ) 
    100 gram blbr

    1/2 - 1 banan
    2 ss kollagenpulver
    3 - 4 ss kokosmelk
    5 - 10 dryss kanel
    1 kork supermat - eplesidereddik 
    Vann til passe konsistens

    Topping - kokosmasse og chiafr. 

    Stangselleri er veldig bra for bekjempe betennelser og hjelpe p rense ut giftstoffer fra kroppen. Spinat er en liten supergrnnsak med mye fiber, C vitamin, folat, magnesium og jern. 
    Sitron frisker opp smaken og er godt for nytralisere pH verdien i fordyelsen vr :) 
    Blbr gir en deilig smak og fin farge, men blbr fungerer som en antioksidant og har hyt innhold av E vitamin som beskytter kroppen mot oksidativt stress, mye C vitamin som er viktig for opptak av jern :) Banan er en sunn og fin karbohydrat, gir fyldig smak i smoothien og er en fin kilde til B vitamin, magnesium og kalium :) 
    Kollagenpulver er kjttkraft som fast food lsning, og fordelene med kjttkraft kan du lese mer om her. Kollagen er en enkel og fin proteinkilde i mltidet, ingen smak :) 
    Kokosmelk gir en god fettsyre og runder av smaken p smoothien. 
    Kanel er s godt! Snill med blodsukkeret og gir en st smak. 
    Eplesidereddik er en supermat gjemt p matvare butikken, noe ale br ha p kjkkenet sitt :) 
    Den er rik p vitaminer og mineraler, den har ogs anti virus, anti bakteriell og anti sopp egenskaper som gjr at den styrer immunforsvaret og hjelper deg holde deg frisk fra det meste som mtte g ret gjennom. 
    Eplesidereddik hjelper ogs for de som lagrer vann i kroppen p grunn at den er vanndrivende og rensende. Ogs hjelper den med en nsket vektnedgang med senkel GI nivet i maten slik at blodsukkerstigningen blir mindre. Da blir ogs insulinutskillelsen mindre og vi lagrer mindre fett, og fr mindre stsug :D 
    Eplesidereddikken er super for fordyelsesplager, enten det er snakk om irritabel tarm eller lekk tarm. Det er fordi den stimulerer enzymaktiviteten i magen og tarm, samtidig er den fin for bli kvitt unskede candida bakterier i tynntarmen. 

    Hper den smaker! Ha en fin lrdag :) 

    #helg #smoothe #fullverdig #mltid #supermat #blogg #statera #ikkeumulig #enkelt #godt #lilla 

     

  • 6

    Noen ganger frister det litt ekstra med nystekt bakst, og veldig greit slippe hevingen da :) 
    Disse ble til p restemel men du kan bruke det melet du selv nsker. 



    Fyller de med ost, skinke, salat og tomat, nydelig :D 

    400 gram  mel ( jeg mtte bruke sesam og bokhvete )
    2 ts bakepulver
    1 ts eggeerstattning
    3,5 dl vann
    1 ts himmalayasalt
    1/2 dl olivenolje

    Topping - flaksalt, rosmarin ( fra egen "hage" ) og ekstra olivenolje.

    Bland sammen det trre, rr ut eggeerstattningen slik den skal, bland sammen og ha det vte over. 
    Del opp i 4 - 5 klatter p bakepapir og stek i ovnen p 220 grader i 20 min. 

    S er det bare kose seg, selv syns jeg de er best nr de er ferske men de fungerte bra dagen etterp og :) 

    #focaccia #utenegg #utengjr #kosthold #oppskrift #statera #blogg #proteiner #mat #blogg

  • 2

    Dagene flyr avgrde her i nord. Deilige sommerdager med god mat, latter og endel jobb og bygging p hjemmefronten :) 
    Thomas er s flink som snekrer og gjr det fint her hjemme, n er trappen fra altan oppe ferdig og i morgen fortsetter vi forhpentligvis sammen med gelender nede p verandaen :) 
    Etter jeg startet p kontoret i sentrum har fine mennesker kommet innom for en prat, litt veiledning og nevroflex behandling, det er s gy!! 

    En deilig iskaffe som er snill med blodsukkeret ditt er ikke feil, srlig i denne sommer varmen! 

    1 halv kopp sterk kaffe
    1dl isbiter
    1ss sukrin gold
    2 dl kokosmelk 
    1 scoop kollagen pulver, om du har :)


    Kjres i blender, kan drysse over kanel og kokos 

    Hper dere har fine dager dere ogs, legg gjerne igjen en kommentar og fortell meg hva du driver med om du har noen sommerplaner? :) 

    #iskaffe #sommer #nevroflex #statera #balanse #kos #hygge #blodsukker

  • 4

    N kommer omsider oppskriften p kjttdeig og spagetti mange har etterspurt. 
    Da Julian var 6 mneder ca begynte han f smake p middager, men det var ikke mye som falt i smak. En venninne tipset meg om kjttdeig og spagetti, jeg kokkelerte og jamme ble det ikke godt mottatt og en favoritt for hele familien!

    Tomatsaus som kan brukes til det meste - 

    1 gulerot
    10 cm stpotet
    1 boks ananas
    1/2 boks mais
    1 paprika
    15 cm purrelk
    2 stenger vrlk
    1 stangselleri
    1 pakke hakkede tomater
    2 terninger frosen spinat
    2 ss tomatpurre
    2 ss olivenolje
    2 hvitlksfed
    Salt og pepper 
    Krydre med urter som du selv vil, persille, basilikum, gurkemeie, kanel og spiskummen er gode krydder som jeg liker bruke.

    Hell alt over i en kjele la koke opp til alt er mrt, mos med stavmikser. 
    Denne sausen kan du fint lage dobbel porsjon av fryse ned, super bruke som pizzasaus for eksempel. 

    Stek kjttdeig med salt og pepper p om du vil. Kok pasta, quinoaris, squashgetti eller hva du nsker og ha i en god spiseskje med smr. Da er det bare servere kose seg. En nringsrik middagsrett barna elsker som er full av gode grnnsaker :) 

    #spagetti #pastasaus #middag #grnnsaker #nringsrikt #balanse #statera #barn #blogg #hverdagen #mammalivet

     

  • 2

    Hva var det egentlig med disse som gjorde at de i min munn ble tolket som  F A N T A S T I S K ? 

    Jeg er jo utrolig svak for kombinasjonen sjokolade og kokos s at disse kulene inneholder kakao, kokosolje og sirup stning er jo bare midt i blinken for meg. 
    Men de er dyre, tror jeg betalte 49 kr for EN kule.. Og det gr jo ikke, da m man heller prve lage de selv. 

    Ikke nok med sjokolade, kokos og stning men kulene inneholder ogs kaffe som gir en fyldig mild kaffesmak mot det ste og spiret bokhvete som gir en super chrunch. Det skal godt gjre ikke like disse, s her kommer en oppskrift. 

    20 - 25 coco chrunch - 

    200 gram havregryn
    40 gram kakao
    50 gram kokosmasse
    1 ts vaniljepulver
    1/2 -1 ts salt
    1 dl kokosolje
    1 dl agavesirup / lnnesirup / fibersirup / yaconsirup
    2 ss ferdigtraktet sterk kaffe
    80 gram spiret bokhvete

    Frst har du havregryn i en blender for male til havremel, har du havremel kan du alts heller bruke det. 
    Hell over i en bolle ha over stningen. 
    Ha s kakao, kokosmasse, vaniljepulver, salt, kokosolje og kaffe oppi rr godt. Helt til slutt har du i spiret bokhvete. 
    Form til kuler og rull i ekstra kokos om du nsker. 

    Fr du ikke tak i spiret bokhvete kan du spire bokhveten din selv, prosessen tar 2 dager s disse kulene vil da ta litt lengre tid lage men hei! Jeg tok den prosessen og det var verd det. 

    Spiring av bokhvete - 

    Hell bokhveten over i et drslag skyll de godt. Kok opp vann og rr ut til 40 - 50 grader, bltlegg bokhveten i dette vannet i en times tid. Skyll av igjen la bokhveten ligge i drslaget. Her kan de ligge spire de neste to dagene. Du m bare huske skylle gjennom bokhveten 2 - 4 ganger per dag, iallefall 2 ganger og gjerne mer enn 4 ganger. 
    Etter en dag vil du se de begynner spire, p dag to har de spiret enda mer. 
    Legg de s over p et bakepapri og trk de i ovnen p svak varme og varmluft i noen timer. 
    Fr jeg hadde de i blandingen over ristet jeg de litt p pannen ogs bare for sikre meg at de var riktig chrunchy. 


    Ferdig spiret bokhvete, bokhvete er forresten helt glutenfritt. 

    Disse er snille med blodsukkeret, holder deg mett lenge, gir mye energi og tilfredsstiller behovet for snacks :D 

    #cocochrunch #funkyfreshfoods #statera #balanse #koseseg #nyt #herlig #blodsukkervennlig #godtforkroppen #nringsriktsnop 

  • 2

    God fredag, her kommer enda en kjeks oppskrift og ja den er like herlig som den hres ut! 
    Jeg har skrevet oppskriften slik at du selv velger hvilken type mel, melk, sukker og ntter du bruker, selv brukte jeg bokhvetemel, sukrin gold, vanlig sukker og valntter :) 

    20 kjeks - 

    5 dl mel
    0.5 ts natron
    0.5 ts bakepulver
    0.5 dl sukker 
    0.5 ts salt
    2 dl olje
    1 dl brunt sukker
    0.5 dl melk
    1 ts vaniljepulver
    1 ss knuste linfr
    2 dl ntter
    50 gram hvit sjokolde

    Varm ovnen til 175 grader og kle to stekebrett klare. 
    Bland sammen mel, natron, bakepulver, sukker og salt. I en annen boller rrer du sammen olje, sukker, melk, vaniljepulver og linfr. Hell det vre over det trre rr til en fin deig, til slutt har du i ntter og sjokolade. 
    Bruk en spiseskje og legg klatter p bakepapiret, ha litt mellomrom mellom kjeksene siden de flyter litt utover. 
    Stekes i 15 min og avkjles p rist, oppbevares i en tett boks. 

    Da var det bare hive seg rundt, hjemmelagde kjeks er igrunn utrolig fort lage ogs smaker det s mye bedre enn de du kjper i butikken :D 

    En annen ting, bubbleroom har utrolig mye fint innen treningsklr s er du ute etter oppgradere garderoben litt eller f litt ny treningsmotivasjon kan titte innom for noen supre kupp! Bruk koden BFF25 f 25% rabatt <3
     

    #kjeks #valntter #hvitsjokolade #statera #balanse #blogg #kos #jatakk #matglede #mammaliv #utenegg #foralle #namnam

  • 2

    Disse kjeksene ble alts fort en favoritt! Ogs kan de enkelt justeres slik at de passe for deg og ditt kosthold enten det er glutenfritt, melkefritt, uten egg, uten sukker og for babyer! 
    Alternativer til ingredienser kommer i parentesen s velger du selv. 

    Oppskriften gir ca 18 kjeks : 

    5 ss smr ( Berits raps kokos er et fint alternativ uten melk ) 
    1 dl hvitt sukker ( kan bruke stevia eller sukrin) 
    0.5 dl brunt sukker ( kan bruke sukrin gold eller kokosblomstsukker)
    4 ss espresso ( kan bruke vanlig sterk kaffe eller koffeinfri kaffe)
    5 dl mel ( velg det melet du nsker ) 
    0.5 ts bakepulver
    1 ts kanel
    0.5 ts salt ( kan slyfes ) 
    2 dl sjokolade ( mrk sjokolade, cacaonibs, sukkerfri sjokolade, melkefri sjokolade, kan ogs slyfes )

    Start med varme ovnen til 175 grader. 
    Bland sammen smr, sukker og espresso til en jevn rre. Ha i mel, bakepulver, kanel og salt. Er deigen for trr har du i mer kaffe eller du kan bruke vann. Ha i sjokoladen til slutt. Denne rren kan fint lages uten sjokolade, eller du kan tilsette ntter du liker, kanskje litt trket frukt. 
    Trill kuler av deigen og legg p et bakepapir. Press de litt flate, ca 0.5 cm. Ha avstand mellom kjeksen siden de kan flyte ut nr de stekes. 
    La steke i 15 minutter. 
    Avkjles p rist. 

    Kjeksen er utrolig god om du lager en sandwich av den. Ta en kjeks og smr p et godt lag med naturell smreost og legg en annen kjeks opp. Om du nsker kan du rre sammen naturell smreost med vaniljepulver, kanel og kanskje en drpe sitron. Utrolig godt! 

    For babyer kan man helt sikkert kutte enda mer ned p stningen, unng kunstig stning til barn under 3 r. 
    Hper de faller i smak hos dere ogs, tagg meg gjerne om dere lager noe dere finner her. Statera_maritebeltoft s finner du meg p instagram s er det bare tagge i vei ! :) 

    #utenegg #utenmelk #utengluten #melkefritt #laktosefri #barn #vegan #IBS #fodmap #foralle #diabetes #utenntter #statera #inkulderer #balanse 

  • 2

    Har du som meg leita etter en av de populre questbarene uten laktose? Questbarene inneholder en proteinblanding som bestr av melkeproteinisolat og myseproteinisolat, disse inneholder laktose som mange sliter med fordye. 

    Jeg har funnet en kjempe enkel ikke minst utrolig god oppskrift p questbar, og her er det du som bestemmer ingrediensene. Jeg har brukt peanttsmr i min, du kan bruke kokosolje og kokosmasse, du kan bruke kokosolje og mrk sjokolade eller trket frukt, eller du kan mose en halv banan ha i. Bare fantasien setter grenser her. Ogs nr det kommer til proteinpulver. Jeg har 3 typer jeg elsker bruk i akkurat denne er det et laktosefritt proteinpulver med kokossmak ( har jeg sagt jeg elsker kokos? ), du finner proteinpulveret her og kan velge mellom flere forskjellige smaker. Ellers er det plantforce sitt vaniljeproteinpulver (annonselenke) og sjokoladeproteinpulver (annonselenke) jeg bruker. Husk fordelskoden din om du handler p arnika slik at du fr 10% rabatt, 221746.

    - 1 bar - 

    50 gram fibersirup clear
    50 gram proteinpulver
    15 gram mandelmel
    2 ss peanttsmr

    Om dette blir en eller to barer er opp til deg hvor stor du vil ha de. Om du nsker ke oppskriften kan du fint gjre det, barene kan oppbevares bde i fryseren og i kjleskapet. Lag for en hel uke! 
    Rr sammen ingrediensene til en smidig deig, er rren for trr har du i 1 - 2 ss vann. 
    Sett i kjleskapet noen timer eller i fryseren en halvtime fr du spiser. 



    Jeg har dessverre helt glemt ta bilde av baren slik den ser ut ferdig, uproff blogger. 
    Men skal ta bilder neste gang jeg lager disse herlighetene som ikke blir lenge til. Bildene over er hentet fra instagramkontoen min og er av disse questbarene men det er jo ikke et braaaa bilde. 
    Google "hjemmelaget questbar" og det dukker helt sikkert opp noen bilder av hvordan de br se ut ;) 

    Hper det smaker uansett, gi meg gjerne en tilbakemelding! 
     

    #questbar #laktosefri #foralle #lavkarbo #utengluten #utensukker #balanse #proteiner #statera #jatakk #nam #snop 
     

  • 2



    Mellommltidsbar laget av frokostblanding / granola, helt perfekt!
    For 10 barer trenger du:

    1 dl fibersirup ( yaconsirup, sukkerfri sirup eller honning fungerer ogs) NB ikke honning til barn under 12 mnd. 
    1 dl peanttsmr ( kan tenke meg nttesmr eller thaini funker like bra )
    5 dl frokostblanding / granola
    1 dl ntter / fr
    2 ss chiafr

     

    Ha fibersirup og peanttsmr i en kjele og varm opp i ca 5 minutter. Hell over frokostblandingen / granolaen du nsker bruke og ha i ntter og fr. Bruker du ntter hakker du de opp i mindre biter frst. Jeg valgte bruke 50 - 50 av bare bra granola fra toro og havrekrisp fra axa. S har du i chiafrene og rrer godt sammen. Om du nsker kan du smelte litt mrk sjokolade ha i en ildfastform, la det sette seg fr du har blandingen over i den ildfaste foren og trykker den ned. La st i kjleskapet i noen timer, del opp i passende barer og kos deg. Du oppbevarer barene i en tett boks i kjleskapet. 

    avslutte uken med tenke p uken som kommer er kjempelurt, hva du skal spise til lunsj, hvilke snacks du kan kose deg med, hva som er kjekt ha nr du er p farten osv. S slipper du drlige lsninger nr du plutselig str der. Planlegging er virkelig et nkkelord :) 

    #mellommltid #granola #toro #axa #balanse #statera #mltider #lunsj 

  • 2

    /Anonselink
    Havreflarn er enkelt og raskt lage, ogs smaker det utrolig godt. Her er en variant som er snill med blodsukkeret, metter godt og smaker deilig karamell. 

    80 gram smr
    75 gram Fibersirup gold
    50 gram Fibersirup clear
    150 gram havregryn
    30 - 50 gram mandelmel

    50 gram 70% sjokolade til pynt

    Smelt smr, fibersirup gold og clear i en kjele sammen, ha s oppi havregryn og mandelmel. Rr til en jevn deig, legg 12 klatter p et bakepapir og stek i ovnen p 160 grader i 12 - 15 minutter. Dra s bakepapriket over p en rist la havreflarnene avkjle der til de er blitt spr. De kan godt spises som de er, nsker du dyppe de i sjokolade venter du til de er avkjlpt fr du smelter sjokolade og dypper de i. 
    Husk at du kan handle p arnika.no og bruke fordelskoden: 221746 for f 10% rabatt p kjpe ditt, arnika har utrolig rask levering! 

    Veldig godt med spr kjeks og et glass melk, lov kose deg litt :) God helg! :)

    #oppskrift #arnika #blodsukker #koseseg #havreflarn #kjeks #sjokolade #karamell #balanse #statera #blogg 

     

  • 4

    /Inneholder annonselinker

    Jeg elsker synergy sitt proteinpulver og det tror jeg du ogs vil gjre. 
    Det er et plantebassert proteinpulver, det er alts allergivennlig samtidig som det oppfyller de hyeste kvalitetsstandarder. Jeg valgte dette proteinpulveret fordi det er uten melk ( og laktose ) og for at det er lettfordyelig. 

    Synergy proteinbarer 2 stykk:

    20 gram synergy proteinpulver vanilje
    1 ss kokosolje
    2 - 4 ss kokosmasse
    1 ss kakaopulver ( for sjokoladesmak)
    Vann til passe konsistens
    Ett knippe salt
    25 gram 70% sjokolade

    Kna proteinpulveret, kakaopulver og kokosmassen sammen med kokosoljen og litt salt. Ha i vann til du fr den konsistensen du nsker. Ha den heller litt for trr og ta i litt mer vann etterp, nr du begynner forme som en bar kan du fort merke den er for klissete. 
    Sett barene i fryseren mens du smelter sjokoladen, ta barene ut og ha smeltet sjokolade over de. Du kan enten sette de tilbake i fryseren eller rett i kjleskapet, alt etter hvor fort du har tenkt spise de. Skal de spises fort kan du bruke fryseren s sjokoladen stivner fort, om ikke er det bare ha de i kjleskapet. Husk du kan bruke fordelskoden om du handler p arnika s fr du rabatt : 221746 :)

    #synergy #plantforce #arnika #proteinbar #deilig #blogg #oppskrift #balanse #statera#annonselinker 

  • 0

    Vannkefir er en mild og god probiotisk drikk som kan drikkes av store og sm. Den er et supert alternativ til brus, saft og juice og du kan lage med de smakene du selv vil. Jeg drikker gjerne en rd vannkefir som et alternativ til alkohol, bruker den i smoothien eller i gelegodisen for f en probiotisk effekt. 
    Vannkefirkorn har ingenting med kefir i den forstand vi kjenner den gjre, s denne er helt trygg drikke for de med melkeallergi. 
    Vannkefirkornene er laget av krystaller av bakterier og gjrsopper. Bakterien og gjren livnrer seg p sukkeret, formerer seg slik at det oppstr probiotiskebakterier. 

    Du trenger : 

    1 - 2 ss vannkefir korn
    4 ss sukker
    Rosiner
    Sitron
    1 liter vann

    Du kan bruke facebook gruppen " fermentering" for sprre etter vannkefir korn, disse kornene formerer seg etterhvert som du lager vannkefir s disse bruker man gi bort s man slipper kaste de. Om du ikke finner tak i der kan du f kjpt startkultur p vannkefirkorn fra naturligliv.no. 

    Finn frem en glasskrukke, jeg har brukt et stort Norgesglass. Hell 1 liter kaldt ferskt vann i glasset, og ha oppi 4 ss sukker. Jeg brukte 3 ss kologisk hvitt sukker og 1 ss kologisk kokosblomstsukker. Prv deg frem med forskjellige varianter. Grunnen til at jeg tilsatte kokosblomstsukker er fordi jeg har lest at vannkefirkornene koser seg ekstra med nringen fra kokosblomstsukkeret. 



    Rr rundt med en slikkepott slik at sukkeret lser seg opp. Finn frem en sitron og skjr en passe tykk skive som du skal ha i glasskrukka. Om du har en kologisk sitron trenger du ikke skjre vekk skallet slik jeg har gjort men jeg fant ikke tak i kologisk sitron s da tar man vekk skallet for unng sprytemidlene fra skallet. 

    Ta en neve rosiner og hell i glassskrukka. Det er viktig at rosinene er sulfatfrie, er de ikke det vil vannkefiren bli delagt og lukte ganske vondt. Jeg brukte sun maid sine kologiske rosiner og det gikk helt fint :) 

    N skal vannkefirkornene oppi, 2 ss har jeg brukt :) 
    S er det bare skru p lokket og sette den p en hylle eller p benken i 48 timer. P Norgesglasset har jeg bare brukt glasslokket og metallkorken for lukke det, ikke gummistrikket alts. Det er for unng at det lagrer seg opp trykk i krukka. 

    Det er helt normalt at vannkefirkornene synker til bunns, etter 1 - 2 dgn vil noen hoppe opp og ned kanskje. Det er fordi det produseres Co2 som fanges i kornene og gjr at de flyter. 

    Er du interessert i se etterfermenteringen ogs, hvilke smaker du kan tilsette?  Vi kan gjre det sammen! :) 

    #vannkefir #probiotisk #helsefremmende #godtfortarmen #tavareptarmen #storeogsm #barn #voksne #alternativ #brus #saft #stas #morsomt #lageselv #hjemmelaget #smart #statera #blogg #balanse

  • 8

    Endelig fikk jeg til noen deilige scones som smakte nydelig og hverken ryr eller er tunge som stein. 
    Scones er enkle lage, trenger ikke heve for de er uten gjr, disse er supre diske opp med til helgefrokosten, sndagskvelds eller som en overraskelse p morgenen en helt vanlig ukedag. Fra du starter til sconsene er ferdig avkjlt tar det cirka 30 minutter. 

    Oppskriften gir 10 scones : 

    5 dl emmer finmalt ( kan fint bruke det melet du selv nsker) 
    2 dl havregryn
    4 ts bakepulver
    1 ts salt
    1 ss olje
    3 dl kesam
    3 dl melk

    Start med sett ovnen p 230 grader. 
    Bland sammen alt det trre, rr kesamen ut i melken og bland sammen. Ha oljen i tilslutt. Bruk en spisesje og form til rundstykker i den strrelsen du nsker, mine er 2 ss med deig. Legg p bakepapir og stek i 15 minutter. Sconsene skal vre gyldne. La sconsene avkjle p rist. Du kan fint fryse ned de du ikke spiser samme dag og ta opp slik at du har s si ferske scones en dag du har ekstra drlig tid :)


    Hper dere har en fin sndag, her tar vi det helt rolig idag. Hele familien er forkjla og Julian har ftt vannkopper, steste lille 

    #scones #vannkopper #bakst #sndagsbakst #fortjort #balanse #statera #blogg #mammablogg #oppskrift

  • 8

    Hper du har en fin uke s langt! :) 
    Her kommer en oppskrift p noen nydelige kjeks vi har bakt idag. Kjeksene er raske slenge sammen og veldig gode. Planen var egentlig ta turen i fjsen i dag for se etter lammene men det ble ikke tid til det, s da fr vi ha det til gode i morgen heller. 
    Vret har vrt nydelig her idag, s mens Julian var i barnehagen fikk jeg trent og tatt avslappingen ute p verandaen i solen

    - Treningsendorfiner, sommerflelse og glede - 

    Til sjokoladekjeksene trenger du :

    150 g smr
    100 g fibersirup clear
    60 g fibersirup gold
    1 ts vaniljepulver ( ikke det samme som vaniljesukker)
    70 g peanttmel
    70 g mandelmel
    2 ss proteinpulver (kan slyfes)
    1/2 ts natron
    50 g 70% sjokolade




     

    Bland sammen smr, sirup og vaniljepulver til blandingen blir kremete og myk. Bland sammen det trre og den opphakkete sjokoladen. Rr samen det vte og trre, ha over sm klatter p bakepapir med litt mellomrom mellom hver. Stek kjeksene p 175 grader i 10 - 12 minutter. La kjeksene f avkjle seg p bakebrettet fr du legger de over p rist. 

    #bakedag #kjeks #statera #koseseg #sjokolade #peantter #trening #sommerflelse #tatoo #inkedup #mindful #blogg

  • 6

    Jeg er en stor tilhenger ( haha ) av gelatin, kollagen og kjttkraft som flere av dere har lagt merke til. Gelatin er rent protein som bygger opp alt kollagen i kroppen, det normaliserer magesyreproduksjonen og hjelper sensitive tarmer. 
    Gelatin og kollagenpulver omtales ofte som en fast food lysning, men den er absolutt bra! Skal du bruke gelatin som tilskudd til kroppen vil det nok lnne seg kjpe strre mengder fra naturligeliv.no for eksempel istedenfor kjpe den lille posen p butikken, bare fordi det i lengden vil vre billigere. 

    En varm drikk er deilig hele ret egentlig, og her jeg bor er det jo fremdeles vinter s denne bruker vi nesten daglig enda.
    Bompisaften, en deilig varm drikk som styrker sm kropper og den smaker jo s godt s den blir fort populr. 

     

    1 liter kokende vann
    2 - 4 ss gelatinpulver
    2 dl frosen br
    1 ss kokosolje
    Honning / lnnesirup/ stevia

    Kok opp vann og hell frosne br oppi. Ha gelatinpulver i og rr rundt s gelatinen lser seg opp. Ha s i en ss med kokosolje og st til med den stningen du nsker. Jeg bruker honning somregel, naturlig stning og veldig greit bruke til barn over 12 mnd. nsker du en som ikke pvirker blodsukkeret er sukrin fin bruke. Sil av brene og skiv de i drslaget s du fr med den deilige smaken av brene. Jeg pleier ha bompisaften over p termos, da holder den seg passe varm. Siden det er gelatin i bompisaften kan den stivne til gele nr koppen med bompisaft str lenge og blir helt avkjlt. 

    Bompisaft nytes som trstedrikk, ute p tur eller hjemme, sende med i barnehage eller p skolen. Bompisaften er super drikke til brdmaten. Hverken gelatin eller brd er en fullverdig proteinkilde hver for seg, men sammen blir de bra! Gelatinen komplementerer nemlig aminosyreprofilen til kornet og da fr kroppen mer nring ut av mltidet :)
     

    #supermat #nydelig #forbarn #forvoksne #blogg #balanse #fullfrer #statera #barnehage #varmdrikk #nringsdrikk #styrkedrikk #oppskrift #mammablogg

  • 0

    Kikerter er en belgfrukt, du kan bruke kikerter til det meste. Kikerter har 19 gram proteiner per 100 gram, s det er en fin proteinkilde for erstatte egg, fisk, kjtt eller om man bare vil ke proteinnivet litt. 
    Kikerter som snacks er faktisk utrolig godt! Det er sunt og du kan momse i deg med god samvittighet :) 

    1 boks kikkerter
    ts mineralsalt
    1 ts paprikakrydder
    1 ts hvitlkspulver
    ts gurkemeie
    1 ss olivenolje

    Skyll godt av kikkertene og trk de. Ha kikkertene i en pose eller bolle sammen med krydder og olje og rist / rr godt. Hell kikkertene over p et bakepapir og stek i ovnen p 180 grader i 30 min. Pass p s de ikke svir seg.

    Doktor Fedon Lindberg sier " Kikerter er betydelig kolesterolsenkende og forebygger derfor, sammen med det hye folatinnholdet, hjertesykdom. Om kikerter i tillegg kombineres med kurkumin og hvitlk, oppns enda bedre effekt. Kikerter gir stabilt blodsukker og forebygger diabetes. Ved et stabilt blodsukker fr man ogs et jevnere humr. Kikerter er bra for den sunne tarmfloraen da den virker prebiotisk (grunnet mye vannlselig fiber). "

    Kos deg med kikertsnacks ! :) 

    #kikerter #snacks #suntoggodt #godmat #braforkroppen

  • 4

    Pskeaften str for tur og mange har pskeegg som skal fylles opp. Her fr du noen tips til sunnere og smartere snop fylle pskeegget med! Disse enkle oppskriftene er enkle lage, passer like godt for barn som for voksne. 

    Snop for kroppen - gelegodis. Denne er s god bde p smak men ogs for kroppen. Se ogs blbrruter for en annen oppskrift.

    1 dl appelsinjuice
    1 eple
    2 ss kokosmelk
    4 ss gelatin
    2 ss molkosan fruit ( kan slyfes)
    Gul konditorfarge (kan slyfes)

    Kok opp appelsinjuice, eple, kokosmelk og molkosan sammen. Ha i konditorfarge om du nsker. Miks med stavmikser og ha i gelatin, rr godt. Hell over i form og sett i kjleskap et par timer. 
    Molkosan gir litt sdme samtidig som det tilfrer snopen probiotika som er bra for magen. Du kan velge de smakene du nsker av frukt og br, kakao eller lakris :) 

    Pskemarsipan - hrer jo ogs med til psken, disse er uten melk, egg og gluten s disse kan nesten alle spise :) 

    80 gram mandelmel
    Appelsinsaft ( ca en halv appelsin)
    4 drper mandelessens (kan slyfes)
    1/2 ts vaniljepulver ( kan slyfes)
    50 gram 70% sjokolade

    Bland sammen mandelmel og appelsinsaft, heller for lite enn for mye appelsinsaft - da kan de bli litt klissete tygge. Ha i mandelesenssen og vaniljepulver. Form til plser og kuler, sett i fryseren mens du smelter sjokoladen. Dypp i sjokolade og ha over strssel om du nsker, her er det kokosmasse med konditorfarge. Oppbevar i kjleskapet. 

    Protein pskekuler - turmat eller bare en proteinrik snop kose deg med, disse er nydelige. 

    60 gram proteinpulver
    30 gram kokos/ mandel mel
    30 gram stning, jeg brukte sukrin gold. Fibersirup kan og brukes.
    10 ss melk ca
    25 gram 70% kokesjokolade
    Konditorfarge

    Ml opp bland sammen proteinpulveret, melet og stningen. Ha i melken, deigen skal ikke bli for blt s ha heller litt for lite melk i enn for mye. Kna godt, ha i konditorfarge og hakket sjokolade.Form som kuler og sett i kjleskapet. 
    Kan spises med det samme. 

    Kvikk lunsj 12 biter -  tilnrmet uten sukker og egg. 

    50 gram smr
    En god skvis appelsinsaft
    100 gram sukkerfri sirrup 
    50 gram stning - kokosblomstsukker, sukrin eller stevia er gode alternativer
    1/2 ts bakepulver
    1 ts eggerstattning
    1 ss lecithin
    200 gram mel
    200 gram 70% sjokolade

    Varm opp smr, appelsinsaft og sirup i en kjele, ha i de andre ingrediensene og bland til en jevn deig. Sett i kjleskapet i en halvtime. Klem deigen flat i vaffeljernet, stek til de har ftt en gylden farge. Skjr opp med en gang la de avkjle p rist, jo lengre de ligger jo sprere blir de. Nr vafflene er helt avkjlte smelter du sjokoladen og dypper de i, oppbevares i kjleskapet. 
    *disse lager du helt sukkerfri ved velge sukkerfri sjokolade og sukrin som stning. 

    Buntyhjerter - sjokolade og kokos JATAKK! 

    100 gram kokosmasse
    200 gram kokosmelk
    25 gram melis
    25 gram sukrinmelis
    25 gram cocosa
    150 gram 70% sjokolade

    Bland sammen kokosmasse og melisen sammen, ha kokosmelken over og rr godt. Ha blandingen i silikonformer eller en vanlig ildfastform. La st i fryseren i en time. Smelt sjokolade og cocosa sammen, bruk en gaffel til dyppe sjokoladebitene, legg over p en rist s de kan dryppe av seg. Pynt med kokosmasse. 

    Snickersbarer - hrer godt med i psken, disse er himmelsk gode! 

    Bunn:
    60 g smr
    50 g fibersirup
    120 g proteinpulver med vanilje, sjokolade, kokos, peantt etc
    40 g mel ( kokos, mandel, sesam, peantt, havre)

    Karamellfyll:
    1.5 dl kokosmelk / flte
    80 g kokossirup / lnnesirup / honning / fibersirup
    1 ss smr / cocosa
    2 ts vaniljepulver
    80 g salte peantter

    300 g sjokolade 70%

    Gjr klar en form og dekk med bakepapir. Smelt 150 gram sjokolade og ha i bunnen p formen. Sett i fryseren.

    Smelt smr og fibersirup i en kjele, ml opp trrvarene og bland sammen til en deig. Den skal ikke vre blt eller smulete, tilpass med veske eller mel. Trykk deigen ned i formen over sjokoladen og la st i kjleskapet mens du lager karamellfyllet.

    Ha kokosmelk / flte og stning i en kjele, la det koke opp st p medium varme i ca 40 ? 50 minutter. Rr av og til. Ha i smr / cocosa p slutten sammen med peanttene. Nr fyllet har ftt den tykkelsen du nsker heller du det over proteinbunnen. Sett i fryseren ca 30 min. Smelt 150 gram til med sjokolade og ha over. Sett tilbake i fryseren til sjokoladen har satt seg, ca 10 min. Del s opp barene og oppbevar i kjleskapet.



    "Olaf neser" som Julian kaller de, og kaller du frukten opp etter disney figurer s blir de jammen meg spist ogs ;) Gulrotsnacks er en veldig populr snacks her hjemme, og serverer du barna dine grnnsaker s er sjansen mye strre for at de spiser det enn om du ikke serverer de det :) Supert som den er eller sammen med nttedipp eller vanlig dipp :)

    Iherb kjeks - denne kjeksen har blitt en kjempe hitt her hjemme. Den har bare 4 ingredienser, er kjempe god som snacks, ilag me yoghurten og veldig populr i matboksen. 

    Fruktrull - super populrt for barn! Del opp 3 - 5 dl nsket frukt, kjr til en jevn masse med stavmikser eller i blender. Ha massen over p en silikonmatte eller bakepapir og trk i ovnen p 75 grader i 4 timer. Ha frukten over p et bakepapir og klipp det opp i 5 cm brede strimler. Bruk gjerne litt matpapir og rull de sammen med s de ikke klisser seg sammen. Her har jeg brukt jordbr og mango med et par ss MCT olje i :) 

    Ntter - for barn over 3 r er ntter supert ha i pskeegget enten for kos eller som tursnacks. Valntter, mandler, cashewntter er s godt! Ntter anses som hjernefde siden de inneholder mange gode fettsyrer som bedrer konsentrasjon og lreevne. De er ogs rike p magnesium og antioksidanter s spis gjerne en hndfull hver dag :)

    Hvis du tester ut noen av oppskriftene mine s tagg meg gjerne p instagram, det er veldig gy se Statera_maritebeltoft 
    Riktig god pske til deg og dine! 

    #pske #snop #pskeegg #pskegodt #ferie #balanse #hardulysthardulov #utptur #blogg #statera #hjemmelaget 

  • 6

    Ingredienser: 

    • 150 g linfr 
    • 150 g sesamfr
    • 200 g mandler
    • 100 g trkede frukt , aprikos, tranebr, gojibr, rosiner etc. 
    • 200 g havregryn
    • 2 ss honning / fibersirup
    • ts salt
    • 5 ss cocosa / usaltet smr

    Slik gjr du:

    • Bland alle ingrediensene unntatt den trkete frukten, og fordel dem jevnt utover et stekebrett. 
    • Bak i 5 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader.
    • Vend deretter alt med en tresleiv, slik at det blandes godt og lsner litt fra platen. Fordel de 5 ss med cocosa/ smr over blandingen, en klatt her og en klatt der. 
    • Gjenta prosessen to ganger.
    • Senk temperaturen til 160 grader, tilsett den trkede frukten, og bak i ytterligere 3 minutter.
    • Ta den nesten ferdige muslien ut av ovnen, og vend den godt, slik at alt lsner fra stekebrettet. Gjr det 3?4 ganger i lpet av det neste kvarteret mens muslien avkjles. Da unngr du at den klumper seg sammen.

  • 4

    Det har lenge vrt populrt med kjttfri mandag, og denne salaten er bare helt NYDELIG! S skal du kjre kjttfri mandag i morgen kan jeg virkelig anbefale denne. 

    Halloumi salat - 2 personer

    200 gram halloumi

    Salatblader
    Ruccola
    Baby spinat
    paprika
    agurk
    Cerrytomat
    Vrlk
    Vannmelon

    1 ss sambal olek
    boks rmme

    Kutt opp nsket mengde salat, ruccola og baby spinat. Skjr opp paprika, agurk, vrlk og vannelom. Bland det sammen i en bolle.
    Lag en dressing av sambal olek og rmme og ha litt over salaten.
    Skjr osten i cm tykke skiver og stek p pannen, legg osten over salaten og server.

    En oppsummering p dagen idag kommer senere, om dere har noen nsker eller sprsml for ting jeg skal skrive om s send en melding eller skriv i kommentarfeltet, veldig koselig med meldinger fra dere :) 
    Ha en fortsatt fin sndag :) 

    #kjttfrimandag #salat #halloumi #sprsml #sndag 
     

  • 6

    Hjemmelaget is er utrolig godt, og du kan selv velge ingrediensene. Her i huset har isen blitt populr p grunn av smaken sin og fordi den er melke og eggefri :) 

    Snickers is:

    En kartong kokosmelk ( 400 ml)
    80 gram peanttsmr
    25 gram honning
    25 gram 70% sjokolade
    Salte peantter

    Hell kokosmelk og peanttsmr i en kjele og kok opp til alt er blandet. 
    La blandingen avkjle seg litt fr du har i honningen ( ca til 70 grader). Det er for unng at nringsstoffene i honningen gr til spille ved for hy temperatur. 
    Hakk opp sjokolade bland i. Har du ismaskin har du blandingen oppi der og lar g i 10 - 15 minutter ( se ann din maskin ) og du ikke har ismaskin setter du blandingen i en plastboks i fryseren og rrer i den ca hver halvtime for unng krystallisering. 
    Ved servering str over salte peantter og nyt 

    #is #eggefri #utenegg #oppskrift #fredag #kos #helg #statera #balanse

  • 8

    God formiddag. Idag skinner sola her og vi har igrunn upklagelig pskevr. Det er riktignok MYE sn men det er jo ikke bare ulemper med det :) Julian elsker vre ute mkke sn, Thomas er p fjellet hver dag kjrer telemark, Trym er med storkoser seg og jeg, ja nei jeg venter p vren... 

    Frokosten idag ble hjemmelaget yoghurt smaksatt med banan og lime, granola og noen solhjerter. Ved siden av hadde jeg en kopp te med kollagen i, favorittdrikke 

    Solhjerter - 

    2 appelsiner
    1 sitron
    2 cm ingefr
    2 ss gelatinpulver
    2 - 4 ss stning

    Press appelsinene og sitronen og hell i en kjele, nr du koker opp har du i ingefren ogs. Hell i stningen, her kan du velge enten kokosblomstsukker, vanlig sukker, fibersirup, sukrin, honning, stevia eller lignende. Om du velger stevia s husk at den er mye stere enn annen stning s du vil nok trenge mindre stning, smak deg til. 
    S har du i gelatin, n skal ikke blandingen koke. Du kan rre det godt sammen eller bruke en stavmikser, om du bruker stavmiskeren kan du godt mose ingefren sammen med. 
    S heller du blandingen i nsket former, har du ikke silikonformer kan du bruke en vanlig ildfast form og heller skjre ut i ruter eller staver nr geleen har stivnet. 
    La st i kjleskapet noen timer eller over natten slik jeg gjorde. 
    Alt ettersom kan dette vre sukkerfrie solhjerter som smaker nydelig appelsin, perfekt i matboksen, ilag med granolaen eller bare som snacks 




    Kunne du tenkt deg en kostplan skreddersydd til deg for n dine ml, send meg en epost - Marit@kostholdsveiledning.net

    Ta gjerne sprreunderskelsen min som ligger under her, bare 6 kjappe sprsml. 

    #granola #yoghurt #statera #balanse #snopfortarmen #frokost #onsdag #lillelrdag #kostplan #veiledning #snartvr #snkaos #gelatin #kollagen 

  • 8

    Siden jeg ikke tler laktose og Julian ikke tler egg blir det litt eksperimentering nr det kommer til baking.
    Denne sjokoladekaken er helt himmelsk s den blir nok mye brukt fremover i selskaper og slik :) 

    Oppskriften er til en liten form, nsker du en langpanne s dobler du oppskriften. 
    Du trenger: 

    3 dl mel
    1 dl kokosmel *
    1.5 dl sukker
    1 barneskje natron
    4 ss kakao
    50 gram kokosolje
    3.5 dl hjemmelaget kokosyoghurt

    * for lage kokosmel kan du fint bare bruke en foodprosessor eller stavmikser for male kokosmasse om til mel. 

    Glasur:

    100 gram smr
    50 - 80 gram melis ( smak deg frem) 
    1 - 2 ss kakao
    1 - 2 ss kaffe / dandyblend

    Du kan fint bruke stning som kokossukker, stevia, sukrinmelis osv for blodsukkervennlige alternativer :) 
    Stek kaken p 180 grader i 30 minutter, la den avkjle seg fr du har glasuren p. 

    Siden det ikke fins laktosefri kefir tenkte jeg teste ut den hjemmelagede kokosyoghurten, og det ble supert!
    Gi meg gjerne en tilbakemelding om du tester den ut du og :) 

    #Sjokoladekake #helg #nyt #statera #balanse #dandyblend #kokos #probiotika #kos
     

  • 6

    Dette er min ultimate favoritt frokost, og jeg blir liksom ikke lei heller. 
    Kesam bowl med br: 

    100 gram kesam
    1 ss molkosan fruit
    1 ss cocosa
    1 ss kollagen
    1 ts chiafr
    1 neve valntter
    nsket mengde br

    Jeg bruker ta frosen skogsbrblanding, varmer opp i en kjele sammen med molkosan fruit og cocosa. 
    Rrer sammen kesam, kollagen og chiafr, heller brene over og topper med valntter og kanel. 
    Du kan ogs tilsette proteinpulver, gainer pulver eller havregryn om du nsker det.
    Denne frokosten inneholder proteiner fra kesamen og kollagen, probiotika fra molkosan, fett fra cocosa og valnttene og deilige karbohydrater fra brene som samtidig fr bidratt med vitaminer og mineraler til kroppen.
    Jeg holder meg mett lenge p denne s for meg funker den knall :) 

    #frokost #br #statera #balanse #nydelig #friskt #fullverdig #naturligmat #protein #fett #stabilt #blodsukker

  • 2

    Proteinpannekaker er enkle lage, det gr fort og du kan lage rra eller steke de ferdig dagen i forveien. Super mat ha som bde frokost, lunsj, treningsmltid eller kvelds. 

    1 egg
    2 ss kesam
    40 g havregryn
    10 - 20 gram sesamfr
    ts bakepulver
    1 neve spinat
    ts salt
    Vann til passe konsistens
    1 ts sukrin / honning for ste pannekaker

    Miks alle ingrediensene i en blender eller med stavmikser. Stekes med godt med smr p middels varme. Nytes med kesam, br, peanttsmr, syltety eller lignende.

    Min er toppet med kokosyoghurt, banan skiver og hjemmelaget sjokoladeplegg <3

    #proteinmat #pannekake #grnt #treningsmltid #frokost #lunsj #kvelds #jamat #statera #balanse #nydelig

  • 6

    Proteinbar #1 

    60 gram proteinpulver
    60 gram kokosmasse
    30 gram havregryn
    Ett knippe salt
    2 ss smr / kokosolje
    2 ss vann
    25 gram 70% sjokolade

    Bland sammen proteinpulver, kokosmasse, havregryn og salt. Kna sammen med mykt smr / kokosolje og bland inn vann. Bruk hendene og form plser du trykker flat som proteinbarer. Legg p en fjl sett i fryseren.
    Smelt sjokoladen og hell over barene og la st i fryseren i 20 min til.
    Oppbevares i kjleskapet.


     

    Proteinbar #2

    60 gram proteinpulver med smak
    30 gram kokos/mandel/havre eller sesammel
    1 ss cocosa
    Noen spisesjeer med melk
    Et knippe mineralsalt
    Marsipan *
    30 gram 70% sjokolade

    Kna deigen sammen, vr forsiktig med mengden melk. Deigen skal heller se litt trr ut enn bli for vt. Nr du knar den sammen ser du om du trenger en ss melk til.
    Form til 3 barer. Rull ut marsipan og ha enten midt i proteinbaren eller som et dekke rundt. Sett i fryseren mens du smelter sjokolade.
    Ha sjokoladen over barene og la st i fryseren til sjokoladen har stivnet. Oppbevares i kjleskapet.

    * Marsipan lager du enkelt :

    2 eggehviter
    90 gram mandelmel
    60 gram sukrin melis
    1 ? 2 drper mandelessens

    Kna sammen til en deig, form og nyt.



     

    Energibar -

    1/2 dl juice ( eple eller ananas) 
    120 gram honning / fiber sirup 
    30 gram cocosa / smr
    200 gram havregryn
    150 gram peantter
    200 gram mandler
    50 gram trket banan
    2 ss kokosmasse
    1 ts kanel

    Ml og hakk opp, bland s sammen alt det trre. 
    Ha juicen, honning/ fiber sirup, cocosa/smr og kanel i en stor kjele og kok opp i ca 5 min. Hell den trre blandingen over i kjelen og rr godt om. La det st i nye 5 minutter. Hell over i en form kledd i bakepapir og la st i kjleskapet ca 4 timer for stivne. 
    Perfekt ha med p tur, til frokost, fr/ etter trening eller som mellommltid.

    #trening #mat #proteiner #tur #utno #mellommltid #snacks 

     

  • 2

    Du kan velge - en proteinshake som smaker kjemisk fremstilt og litt papp eller en frisk smoothie som naturlig gir kroppen alt den trenger. 

    Det er mange som foretrekker de typiske proteinshakene du fr kjpt- pulver blandet ut med vann eller melk, og det er helt greit det men for de av oss meg selv inkludert, som ikke liker disse s fins der gode alternativer. 
    En proteinsmoothie som gir kroppen akkurat det den trenger, her er en variant: 

    1 egg/ 1 scoop proteinpulver
    banan
    1 dl kesam / cottage cheese / gresk yoghurt
    3 dl frosen jordbr / bringebr
    1 ts honning til stning
    1ss cocosa / MCT olje
    Vann til nsket konsistens

    Proteinshaken kan du lage kvelden i forveien og ta til frokost eller du kan lage den p morgenen og ta med for lagre i kjleskapet p jobb slik at du har den til lunsj, etter jobb eller trening :) 





    Trenger du tips til et variert kosthold eller hvordan du br spise i forhold til treningen din kan du legge igjen en kommentar eller sende meg en epost p Marit@kostholdsveiledning.net

    #trening #mat #smoothie #proteiner #muskler #smartmat #godt #jordbr #renmat #jamat

  • 4

    Deilig lukt av nystekte kjeks sprer seg i huset, det er lrdagsmorgen. Jeg og minisjefen ( Julian ) har bakt kjeks, han elsker f st p kjkkenet, spise litt av rra, grise og flge med. 

    Smartis kjeks : 

    • 180 gram ekte smr
    • 5 ts sukrin
    • 1 ss fiber sirup
    • 1,5 ts natron
    • 2 ss melk
    • 1 ss vanilje ekstrakt
    • 260 gram mel
    • 50 gram 70% sjokolade
    • 50 gram valntter
    • 50 gram smartis

    Romtemperert smr blandes til en luftig rre sammen med sukrin, fiber sirup, natron, vaniljeekstrakt og melk. Litt av melet kan byttes ut med proteinpulver om du nsker, her byttet vi ut 80 - 100 gram med proteinpulver. 
    Hakk opp sjokolade og valntter og rr inn i deigen. Bruk en spiseskje for ha deigen over p bakepapiret, klem litt flat og pynt med smartis opp. 
    Stekes p 180 grader i 10 min, avkjl p rist. 

    N skal vi komme oss ut, er fremdeles mye sn her i Vesterlen i tillegg er det sol idag! :) Hper du fr en fin dag. 

    #utno #statera #balanse #kjeks "smarties #lrdag #barn #foreldre #helg 

  • 2

    Deilig mrk sjokolade, myk st kokos - kan det bli bedre? :D 
    Jeg er fryktelig glad i kokos s de her falt godt i smak. 

    Du trenger :

    200 gram kokosmasse
    2 dl kokosmelk
    50 gram kokosollje
    2 ss stning - jeg brukte cocosa sukker
    50 gram mrk sjokolade ( 70% eller mer)

    Smelt kokosoljen sammen med stningen i en kjele, tilsett kokosmelken og rr godt. Hell over kokosmassen og blan godt. 
    Om du nsker forme til kuler lar du blandingen st en liten time i kjleskapet fr du ruller til kuler, om du nker bruke silikonform eller annen form heller du blandingen i form og setter i kjleskap et par timer. 
    Smelt sjokoladen og dytt kokosbitene i, la st i kjleskapet til sjokoladen er stivnet. 
    Bountysjokoladen kan oppbevares i kjleskap eller fryses ned :) 

     

  • 0



    Sitron og ingefr, en uslelig kombinasjon! 

    Sitronen er rik p vitaminer og mineraler, B1, B2, B3 og mye C vitamin. 
    Sitronen virker virus og bakteriehemmende, er febersenkende, stimmulerer appetitten og fordyelsen.
    Og i denne sammenhengen bruker vi sitronen fordi den er bde rensende og avgiftende. 

    Ingefr renser luftveiene, er mild urindrivende, demper betennelser, reduserer tarmgassproduksjonen, styrker immunforsvaret og demper kvalme.

    Om du er plaget med magen kan dette vre en veldig fin rensekur teste ut. 
    For lage denne friske shotten trenger du : 

    • 2 sitroner
    • 5 - 8 cm med ingefr
    • Urter som timian, mynte og sitronmelisse eller appelsin kan tilsettes for smaken
    • Vann

    Press to sitroner og hakk opp ingefren, Ha dette over i en kjele sammen med 1 liter vann og la koke opp. Om du nsker smakstilsettning kan du ha det i n. La blandingen st trekke 1 - 2 timer, avkjl sil av fr du har p en flaske. 
    Du vil i underkant av en liter siden noe av vannet fordamper. 

    Om morgenen tar du en shot med dette p tom mage, 1 shot 0.5 dl ca. 

    Hper du har hatt en fin helg, hva har du gjort? :) 

     

  • 0

    lage yoghurt selv er ikke vanskelig i det hele tatt! Yoghurten er fyldig, nringsrik, metter godt, rikelig med gode tarmbakterier og mye billigere enn de du kjper p butikken. Du kan lage p den melken du nsker. Hjemmelaget yoghurt er en super mte styrke tarmen og immunforsvaret p. 80% av immunforsvaret finner vi i tarmen, s en tarm og fordyelse som er fornyd har mye si for immunforsvaret og. 
    Melkefri yoghurt er kokosmelk eller mandelmelk anbefale, ellers anbefaler jeg helmelk fremfor lettmelk fordi det er mer nringsrikt og gir en fyldigere konsistens. 

    Du trenger : 

    • Melk, jeg bruker kokosmelk
    • Pektin
    • Yoghurtkultur eller bacillus bulgaricus yoghurt starter



     

    Her har jeg brukt 9 dl kokosmelk fra kartong, 2 ts pektin og en pakke bacillus bulgaricus yoghurt starter beregnet til 1 liter yoghurt. 

    Varm opp melken og pektin til 50 grader og la kjle ned litt, ca 40 grader. Ta litt av melkeblandingen over i en skl slik at du enklere fr rrt ut yoghurtstarteren. 

    Hell melkeblandingen tilbake i kjelen og rr rundt noen minutter. 
    N skal yoghurten st lunt over natten, har du en wonderbag bruk den, om ikke sett lampen i stekeovnen p og la kasterollen st inni ovnen. Varmen fra lampen vil gi en fin temperatur for yoghurten, husk p at lokket ikke skal vre helt p, yoghurten trenger luft. Nr yoghurten har sttt natten over ( 12 - 14 timer) kan du helle den over p glass og sette den i kjleskapet. Her br yoghurten st tykne i ca 8 timer. 

    Yoghurten er nydelig med friske br, lun skogsbrblanding, sjokoladegranola eller bare som den er!

    Min favoritt oppskrift med hjemmelaget yoghurt :

    • 1 skl yoghurt
    • 1 ss molkosan fruit
    • 1 ss cocosa
    • Skogsbrblanding
    • 1 - 2 ss kollagen pulver
    • Kanel og vaniljepulver
    • Valntter

    Varm brene i en kjele sammen med cocosa og molkosan fruit. Bland inn kollagen med yoghurten. Ha brblandingen over og topp med kanel, vaniljepulver og valntter. En deilig frokost som er balansert, metter lenge og gir kroppen det pfyllet den trenger :) 

    Du fr kjpt bacillus bulgaricus yoghurt starter her http://bacillusbulgaricus.com/product/yogurt-starter/
    nsker du lage mer yoghurt kan du fint bruke av denne hjemmelagde yoghurten som starter, da tar du 3 ss av yoghurten og rrer i p samme mte som du rrte i pulveret her i oppskriften. Har du sprsml er det bare bruke kommentarfeltet :) 

    #wonderbag #hjemmelaget #kokosyohurt #melkefri #syrnet #kosthold #statera #balanse #hverdagsmat #molkosan #soma #kollagen

     

  • 0

    Stpotet er en rotgrnnsak med en veldig anvendelig smak noe som gjr at den kan brukes til mye og faller i smak hos de fleste. 
    Ogs er den rik p kostfiber, vitamin A og kalium! 
    Stpoteten gjr seg iallefall veldig godt i denne suppen sammen med chilisausen sambal oelek. 




     

    Spicey stpotetsuppe :

    • 500 gram stpotet
    • 200 gram gulerot
    • 1 kartong kokosmelk
    • 5 dl kraft
    • 2 cm ingefr
    • 5 - 10 cm stangselleri
    • 1/2 sitron
    • 1 ss sambal oelek
    • Koriander

    Skrell og del opp stpotet, gulrot, ingefr og stangselleri. Hell alt i en stpejernsgryte eller kjele og kok opp ilage med kokosmelk og kraft. 
    Nr grnnsakene er mre kan du mose det hele med en stavmikser. Ha i saften av en halv sitron, 1 ss sambal oelek og koriander. 

    Vi serverte suppen med bacon og kyllingbiter ilage med, s godt! 

    Pannebrd : 

    • 4 dl grovmel
    • 2 ts bakepulver
    • 1.5 dl vann
    • 2 ss olivenolje
    • Krydder etter nske, jeg brukte gurkemeie, pepper, koriander og timian.
    • Flaksalt 

    Bland sammen mel, bakepulver, vann, olivenolje og krydder. Del deigen i 6 deler, bruk gjerne litt ekstra olje nr du klapper ut deigen. Pannebrdet stekes i en trr stekepanne p middels varme, str p litt flaksalt fr du steker. 

     

  • 4

    400 gram frosne blbr
    4 ss gelatin
    3 ss MCT olje
    1 ts stevia
    1/2 ts kanel

    For ta gelatin frst, gelatin er kokt kollagen. Det er et lettopptakelig proteintilskudd. Nr gelatin er rrt ut i vske og fr kjlt seg ned stiver det og blir til gele. 
    Samme helseeffekter som ved kraftkoking, dette er bare gelatin i en annen form. Gelatin / kollagen er godt for hud, hr og negler s det kan virke mot rynker, celulitter, akne, eksem, tynt og slitt hr. Bedrer fordyelsen ved reparere slimhinnene i tarmen. For at gelatin / kollagen skal ha god virkning er C vitamin ndvendig. Derfor er det s fint kunne bruke br og gjerne blbr sammen med disse gelerutene. 

    I tillegg til C vitamin er blbr er en viktig antioksidant, som ogs virker desinfiserende og allergihemmende. 
    MCT olje er en medium chain triglycerids olje som tas raskt opp i kroppen uten pvirke blodsukkeret, ren energi :) 
    Stevia og kanel er fint bruke om du nsker f smaken litt stere, bytt det ut med litt sitron om du heller vil ha sure godterier :) 

    Dette er snop alle i familien kan kose seg med! 

  • 0

    Kombucha er fermentert svart eller grnn te. Det vil si at teen er kokt som vanlig, tilsatt sukker og deretter en bakteriekultur kalt en scooby. Kombuchaen str i romtemperatur og fermenterer i 1 - 3 uker fr du kan etter -fermentere med nsket smak og deretter oppbevare i kjleskapet. 

    Alle kan drikke kombucha, men barn under 3 r har nok ikke den nytten av kombucha samt at man br vre litt forsiktig siden kombucha er en ganske kraftig drikk for kroppen. 
    Kombucha lages med en bakteriekultur s dette en drikk som er veldig bra for fordyelsen. Den har en probiotisk effekt samtidig som den inneholder litt av glukuronsyren som er avgiftende. Det vil si at kombucha ogs hjelper leveren med avgiftningsoppgaver. S om du sliter med fordyelsen kan kombucha vre en vidunderdrikk! :) 

    Hvor mye kombucha du br drikke hver dag varierer litt p hvilken effekt du vil ha. Har du et flsomt fordyelses system er det nok med 0.5 - 1 dl per dag. Er du ute etter detox effekten br du drikke 1.5 dl p tom mage om morgenen, ogs kan du drikke 1 - 2 glass til ilpet av dagen. 
    Kombucha sies ogs styrke immunforsvare, stabilisere blodsukkeret og hjelpe p vektnedgang. 

    Hvis du lager kombuchaen din selv fr du mye mer for mye mindre, den er bde billigere og mer nringsrik den du lager selv. 

    Dette trenger du :

    • Svart te
    • Sukker
    • Scooby
    • En starter
    • Glasskrokke
    • Flaske til oppbevaring 

    Begynn med koke opp teen, 3 poser te og 3 ss sukker per liter vann. Jeg lagde 2 liter s jeg hadde 6 poser te og 6 ss sukker. 
    Jeg kokte opp vann i vannkokeren, la teposene i vannet og rrte ut sukkeret. S lot jeg teen st trekke over natten slik at den ble nedkjlt samtidig. Teen blir ikke for sterk selv om den trekker s lenge, dette tar fermenteringen seg av. 

    Dagen etter tar du ut teposene, heller teen over i en glasskrukke, jeg brukte et stort norgesglass. Glasskrukkene og flaskene du skal bruke etterp for oppbevare kombuchaen kan du sterilisere ved helle kokende vann i de, dette er for unng mugg under fermentering. S heller du scoobyen og starteren nedi glasskrukken. 
    Starteren er vsken som scoobyen har ligget i, alts en ferdig fermentert kombucha. Denne vsken er ndvendig for at kombuchaen skal starte fermenteringen, du trenger minst 1 dl av denne.  Nr du har scoobyen i teen vil den kanskje flyte p toppen, synke eller ligge midt i, uansett s er det greit. 

    S har du et kaffefilter eller en tynn kjkkenklut over krukken, fester med hyssing eller et strikk. Dette er bare for forhindre at fluer og andre ting havner nedi teen mens den str fermenterer, det m ikke vre tett. Kombuchaen trenger luft for gjre jobben sin. Sett kombuchaen litt bort, p en hylle, i et skap eller p en bod. Et sted der den fr st passe uforstyrret. Her skal kombuchaen st i 1 - 3 uker. P sommeren gr fermenteringen fortere enn p vinteren for da er det gjerne varmere. 

    Etter ca 10 dager vil det vokse frem en ny scooby, en scoobybaby. For hver gang du setter en ny runde med kombucha vil du f en ny scoobybaby. Du kan bruke de til sette flere batcher med kombucha, gi de vekk eller lage deg et kombuchahotell for lagre scoobyene. 

    Nr kombuchaen er ferdig fermentert tar du ut scooby mor og baby og legger de i et kombuchahotell mens du heller kombuchaen over p flasker. 
    N kan du etter-fermentere kombuchaen din med den smaken du nsker. Tilsett br, trket frukt, ingefr eller sitron. 
    Nr kombuchaen etter-fermenterer lar du den st p kjkkenbenken 1 - 2 dager fr du setter den inn i kjleskapet. Se til lette p korken en gang om dagen siden det dannes endel kulsyrer :) 

    Er du usikker p om kombuchaen din er ferdig fermentert kan du kjpe pH strips p apoteket og mle, ferdig kombucha skal ha pH p 4. Nr du mler pHen tar du litt av kombuchaen over i et glass og mler, ikke direkte ned i glasskrukken hvor teen str fermenteres. 

    Kombuchahotell -  for oppbevare scoobybabyene lager du et hotell. Da tar du en ny glasskrukke og legger scoobyene over i den ( alle sammen) ogs heller du kombucha over de, 1- 2 dl er nok. Ca en gang i mnd heller du over litt  ny stet svart te, dette for unng at de trker ut. S kan du la scoobyene st p en hylle eller i et skap til du skal bruke de i fermentering igjen. Slik kan scoobyene st i hotell i ca 1 r slenge du husker fylle p med te til de. 

    Har du smakt kombucha, hva synes du? Om du har sprsml er det bare bruke kommentarfeltet :) 

  • Statera Marit Ebeltoft

    Jeg er utdannet trening- og kostholdsveileder fra Tunsberg. Mamma til Julian (2), forlovet med Thomas og har en veldig koselig husky med navn Trym. Brenner for en balansert hverdag, ogs trenger det ikke vre s avansert gjre noen forandringer som virkelig gir deg resultater! Statera er latinsk og betyr balanse - fordi verken for mye eller for lite av noe er bra for noen :)

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    Design og koding: Ina Anjuta